Mölle Golfklub har fået et løft forud for sit 80-års jubilæum i 2023

Når Mölle Golfklub næste år fylder 80 år, vil banen have fået et både visuelt- og spilteknisk løft

Golfkonsulent Magnus Sunesson, med en fortid på Europatouren, har udviklet et renoverings- og vedligeholdelsesprogram, som nu er ved at blive implementeret.

Da banen blev anlagt i det bakkede landskab på Kullahalvøen i 1940'erne, så man havet fra næsten alle teesteder. Så bliver det igen!

For at opnå transformationen har klubben ansat Magnus Sunesson, konsulent. Han siger:

- De, der kommer til Mölle, skal betages af miljøet, og de skal være imponerede over omsorgen og tilstanden. Det er det, der skal til for at give spillerne en fantastisk golfoplevelse. Der er et engelsk udtryk, der hedder "sense of place", og det er det, jeg har forsøgt at stræbe efter i Mölle. Det handler om at eksponere Mölles sjæl og gøre den mere synlig.

Magnus spillede professionel golf i 12 år, heraf syv år på Europatouren. Efter sin spillerkarriere har han været træner, coach, tv-kommentator og klubchef. I dag arbejder han mest som konsulent for golfbaner, der ønsker et visuelt og spilteknisk løft uden at skulle bygge hele golfbanen om.

Han får store ting til at ske med små midler, kan man sige. Mölle Golfklubb er en af 27 svenske golfbaner, der har ansat ham og lige nu er forvandlingen af golfbanen i gang, som er resultatet af mange samtaler og flere banevandringer med baneudvalget og bestyrelsen.

Nogle golfbaner kræver meget arbejde og store maskiner. Andre har bare brug for et let skub for at vække dem. I Mölles tilfælde handler det mere om at forfine en følelse og genskabe en atmosfære. Golfbanen behøver ikke en massiv modernisering. Du skal bemærke, at der er sket noget, uden at alt føles nyt og anderledes.

Mölle åbnede for spil i 1945. Det var ikke en lang golfbane, men det var en bane, der havde til formål at uddanne tekniske spillere og give dem en strategisk tankegang.

Frem for alt er Mölle en golfbane, hvis beliggenhed gør den helt unik. Ikke mange golfbaner har en smukkere beliggenhed.

Da banen blev udvidet fra 12 til 18 huller i 1959, så man havet fra 16 af 18 teesteder.

- Det er ikke i overensstemmelse med sandheden i dag. Her er det kun på fem huller, man kan se havet.

Allerede i foråret blev der lavet en del rydningsarbejde.

- Arbejdet er allerede startet, og de har gjort et flot stykke arbejde, siger Magnus Sunesson, der har været på stedet for at følge udviklingen.

- Under mine besøg i klubben talte jeg meget om det potentiale, jeg ser for golfbanen, og om det, jeg kalder Möllekänslan. Den findes, og vi skal styrke den!

Det er langt fra første gang, Magnus besøger Mölle. Han har været en hyppig gæst i klubben gennem årene. Det startede tidligt. Allerede som ungt talent og lovende spiller kom Magnus til Mölle for at spille Möllepinan på Sveriges hurtigste greens.

- Jeg kan huske, at jeg puttede ud af greenen på hul fem flere gange. Selv på hul 1 kunne man putte ud af greenen, hvis man lå til venstre og pinden stod langt til højre. Det man husker, er de hurtige seje greens, siger Magnus, der ikke synes, at hurtige greens er noget man skal stræbe efter i hverdagen.

Ifølge Magnus skal greens maksimalt have en hastighed på 9,5 stimpmeter.

- Ellers bliver det for svært. De fleste, der spiller Mölle, har omkring 15 i hcp og hvis Mölles greens havde en stimpværdi på 11,5 - som de havde under Möllepinan - ja, så havde golfrunden taget 6 timer.

Han beskriver golfbanens karakter som "charmerende og knixig".

- Den er forholdsvis kort, men golfbanens hævede greens gør det svært at komme tæt på flaget. Selvom du kun har et kort slag tilbage, skal du have styr på boldens spin. Du skal lande det rigtige sted, så bolden ikke løber af. Udover den smukke gåtur, som kun bliver smukkere og smukkere nu, hvor vi forskønner miljøet, er golfbanens styrke dens charme og dens krav til god teknik.

Læs mere om Mölle Golfklubb