Hvorfor er der så fedt på Mallorca?

Vores ambassadører Pernille Jakobsen og Lars Buus Jensen elsker Mallorca. Læs deres anmeldelse af den spanske ferieø

Mallorca har 22 golfbaner spredt over det meste af øen, så for hyggegolfere som os, er Mallorca et sandt paradis. Udover hvad der er beskrevet i artiklen ”GOLF PÅ MALLORCA | ET PARADIS FOR GOLFERE” her på sitet, vil vi prøve at beskrive, hvorfor vi synes at der er så fedt på Mallorca.

Hvis du bor i Palma, er der mindst 10 golfbaner indenfor 30 min. kørsel i bil. Vi har endda tit taget en taxi til banerne Son Vida, Son Quint og Son Muntaner, som alle hører til Arabella Golf Mallorca. Både Son Quint og Son Muntaner har driving range og alle tre baner byder på både Proshop og meget fine restauranter. Banerne ligger i bakkerne nordvest for Palma centrum og nås på 15 min i bil eller taxi. Man kan sagtens gå alle banerne, og både trollies og elvogne kan lejes. Buggy er selvfølgelig også muligt for ca. 40-50€ for 18 huller.

Vest for Palma tæt ved Magaluf (hold dig væk derfra) ligger T-Golf & Country Club, som er blevet vores favoritbane. Challenge turen spiller sin afslutning her (Race to Mallorca) og det kan man godt forstå. Super driving range og træningsområde. Fantastisk bane design (John Harris 1978) med super fairways og eminente greens. Banen kan sagtens gås, men vi anbefaler en buggy som alle har GPS.

Ca. 30 min. nord for Palma ligger Club De Golf Son Termes, som mest benyttes af lokale og derfor ikke er så overrendt. Banen ligger på en bjergside, så buggy anbefales. Banen har et fint layout, og som en ekstra bonus, går der små bjerggeder frit rundt på banen. De er ikke i vejen og rigtig søde at se på. Restauranten er super og der er swimmingpool foran klubhuset.

Ca. 1 times kørsel nord for Palma ligger Club De Golf Alcanada, som med sine fantastiske udsigter over Alcudiabugten og fyrtårnet på øen Isla Alcanada, er værd at køre efter. Bor man i Alcudia er der kun 10-15 min i bil til banen. Club De Golf Alcanada er nok den ultimativt flotteste bane på Mallorca. Se bare intro billedet i artiklen! Det bliver ikke bedre. Banens design og sværhedsgrad passer golfere på alle niveauer. Slugten lige før første green kan dog volde en del problemer, men hej, så er der 17 fede huller tilbage. Forni spiller man oppe i bakkerne, mens bagni bringer dig tæt på vandet og tilbage mod klubhuset. Kør buggy hvis du ikke er i super form. Restauranten er værd at besøge efter spillet. Man sidder på en kæmpe terrasse med udsigt til bugten og fyrtårnet.

Bor man i området og har en eftermiddag tilovers kan man spille en sjov lille ni hullers bane, Club De Golf De Pollença, ikke langt fra Alcudia. Udslaget fra første tee ligger i forbindelse med restaurantens terrassen, så det er med at slå et godt slag ca. 150m ned mod første green. Dametee ligger lidt længede nede.

Vest for Palma ligger flere gode baner. Europatour banen Golf Santa Ponsa 1, som har samarbejde med Golf de Bendinat. Man får en klækkelig rabat på greenfee hvis man spiller begge baner. Santa Ponsa 1 kan sagtens gås, mens Bendinat helt klart bør køres. Den er meget bakket og med lange stræk mellem hullerne. Det samme kan siges om Golf de Andratx, som ligger ved Camp de Mar. Lækkert område, men en bane med et ”spændende layout”. Der er et hyggeligt halfway house hvor du skal tage dig tid til en "cerveza".

Øst for Palma ligger en del baner, som vi ikke har spillet. Dog skal nævnes Son Gual Golf, som er en meget eksklusiv bane, fantastisk design, hvor man spiller mellem vinranker, på brede fairways og super greens. Banen ligger klart i toppen af golfbaner på Mallorca, men er meget dyr.

Lidt derfra ligger Son Antem, som er et Marriott resort med to 18 hullers baner. Vi har kun spillet East Course, som bestemt ikke kan anbefales. West course skulle være en del bedre, også ifølge deres egen hjemmeside.

Pula Golf Resort på vej mod Mallorcas østkyst er et besøg værd. Resortet har været på NordicGolfers program længe, og har fået fine anmeldelser. Pula golf har OK værelser og en rigtig god restaurant, med fin udsigt til havet og over banen. Book en eller to nætter og spil Pula golf et par gange eller besøg en af de andre baner i området. Club de Golf de Son Servera eller Capdepera Golf. Lidt længere væk ligger 9 hullers banen Rotana Greens.

Som konklusion kan man sige at Mallorca har golfbaner for enhver smag og behov. Der er styr på alting i klubberne og på flere baner kan man benytte Golfhäftet eller selvfølgelig booke sit ophold gennem NordicGolfers. Da vi oftest bor i Palma eller Puerto Portals, spiller vi mest baner i nærheden. Hvis vi skal rate vores yndlingsbaner bliver det:

1: T-Golf & Country Club, 2: Son Muntaner, 3: Club De Golf Alcanada og resten lige efter.

Man kan i øvrigt leje udstyr på flere af banerne eller benytte sig af et af de firmaer, der er baseret i Palmas lufthavn som f.eks Clubs to Hire. Google selv alternativer.

Når vi ikke spiller golf, elsker vi at daske rundt i Palma. Vi snuser i butikker og får en kaffe eller drink på en af de rigtig mange cafeer og restauranter i centrum. Specielt holder vi meget af Passeig del Born og de smalle gader derfra og over mod Santa Catalina. Her er rigtig mange spændende gallerier, cafeer og små specielle tøjbutikker.

Kvarteret Santa Catalina ligger vest for Avinguda de l’Argentina og begrænset af Carrer de la Industria i nord og Carrer Joan Crespi i vest og kystvejen Ma-1 Avinguda de Gabrial Roca. Her findes rigtig mange super gode restauranter og små specielle butikker, der handler med mange forskellige ting, især tøj, men også mange specialbutikker. Prøv at besøge markedet på Carrer de Servet. Her findes stader med frugt og grønt, fisk, kød, brød og vin, samt et par tapas barer hvor de gerne tilbereder fisken du lige har købt i staden ved siden af. Markedet er noget mindre end det mere kendte på Plaça de l’Olivar. Kom om formiddagen da det lukker ca. kl. to.

Hvis du er til souvenirbutikker, skal du finde kvarteret Canamunt bag katedralen. Her går gaderne meget op og ned, og der er tit rigtig mange turister, men bestemt værd at besøge og udforske. Prøv at finde det meget gamle oliventræ Olivera del Cort på Plaça de Cort.

Palma er spæk fyldt med lækre hoteller, både store, men især mindre butiks hoteller, hvor luksus er i højsædet. I det hele taget er luksus er let tilgængelig på hele øen. Der er rigeligt med luksus forretninger i Palma centrum. Besøg f.eks. en livsstils butik som Rialto Living lige ved Passeig del Born. Her findes alt til indretning, tøj, accessories, bøger og nips. Derudover har de en frokostcafe der er værd at spise i.

Fra Plaça d’Espanya går veterantoget til Sóller. De må du ikke gå glip af, hvis du har en dag tilovers i Palma. Toget, der officielt kaldes ”Tren de Sóller” eller ”Ferrocarril de Sóller” kører gennem Serra de Tramuntana i det nordvestlige Mallorca til den lille maleriske by Sóller. Herfra går en antik sporvogn ned til Port de Sóller, der med sit asurblå vand og masser af restauranter, byder på en fantastisk oplevelse. Selve bjergkæden Serra de Tramuntana er på Unesco´s verdensarvs liste.

Området byder på vandreruter, er et mekka for cykelryttere og selv i bil kan man nyde de fantastiske scenerier der åbner sig efter næsten hvert eneste sving på bjergvejen fra Andratx til Sóller. Stop i Valldemossa og besøg det Carthusianske kloster og dets fredfyldte kirkegård,  Frederic Chopin & George Sand Museum eller bare nyd udsigten. Eller stop i kunstnerbyen Deià, der ligger næsten helt ud til kysten med sin snoede vej gennem hele byen. Rigtig gode restauranter findes her. Har man mod på det, kan man besøge restauranten Sa Foradada, hvor de skød scener til Susanne Biers ” Natportieren”. Man skal i øvrigt nok bestille bord i god tid hjemmefra. Der er ca. 1,5 timers (hård) vandretur ned til restauranten fra Deià, eller man kan sejle dertil fra Sóller.

Andratx er en stille by ved foden af Serra de Tramuntana. Her sker ikke meget, dog har ægteparret Asbæk et kunstcenter lidt nord for byen. Port de Andratx er straks meget mere levende. Masser af restauranter langs havnen og fantastisk udsigt herfra og mod vest. Om sommeren er der et leben af turister og både der sejler ind og ud af havnen. Lidt op mod Andratx ligger restauranten Vent de Tramuntana, som serverer fantastisk mad i deres hyggelige gårdhave. Book bord i forvejen.

Serra de Tramuntana giver læ til Mallorcas største vinområde Binissalem, som også er hovedbyen. Mallorca vin er blevet ret hip i dag med de nye vinhuse, der er kommet frem i løbet af 00’erne. Der produceres absolut mest rødvin, men flere huse har også både hvid og Rosé. Mange af vinhusene tilbyder rundvisninger og vinsmagning. En rigtig god rødvin fra området er fra Bodegas Jose L Ferrer, Crianza, som fås i de fleste store supermarkeder på øen. Tennisspilleren Rafael Nadal, som kommer fra Manacor, ejer vinhuset Vins Nadal, som måske kunne være sjovt at besøge.

Som dansker kunne det måske også være sjovt at besøge et dansk vinhus i Binissalem området. Binivista startede med at producere vin i 2017, drevet af Søren Svenningsens passion for at lave vin på Mallorca. Binivista sælger ikke vin i konsum, men som ”familiemedlem” får man 42 flasker om året for 1000€. Se Binivistas hjemmeside Bodega BiniVista.

Et andet vinområde er Pla de Llevant, som ligger mere spredt på østsiden af Mallorca. Her findes f.eks vinhuset Ànima Negra, som laver vores hus vin AN/2. Vinen laves af 65% Callet, 20% Mantonegro-Fogoneu og 15% Syrah. Huset har også vinen Àn, lavet af 95% Callet og 5% Mantonegro-Fogoneu. Topvinen Son Negra er af 100% Callet håndplukket i små 10 kilos batch. (ca. 200€ per flaske).

Kult eller garagevinen 4Kilo kommer også fra Pla de Llevant området. To venner, en vinmager fra Ànima Negra og en musiker, investerede 4 millioner Lire (deraf navnet 4Kilo) i 2006 og begyndte at producere vinen 4Kilo af 85% Cabernet 0g 15% af den lokale drue Callet. Siden 2012 er den lavet af 100% Callet. Find selv din favorit vin blandt Mallorcas mange gode vine.

Som det fremgår af titlen på denne lille anmeldelse, er vi fuldkommen vilde med Mallorca. Det vi har beskrevet, er kun en ganske lille flig af hvad øen kan tilbyde. Vi har f.eks. stadig til gode at spille mange af øens golfbaner, og at besøge især østkysten med dens mange strande og grotter. Vi skal også besøge sydkysten, for at se hvad der gemmer sig der. Vi har mange eventyr til gode, og det har du også kære læser, så gå bare i gang med at planlægge din rejse til Mallorca, og gerne med NordicGolfers. Søg også gerne information på den neutrale hjemmeside RejstilMallorca.dk, Her findes mange tips til turen bl.a. besøg på vingårde, men også info om offentlig transport, billeje, udflugter og meget mere.

Rigtig god ferie

Pernille Jakobsen og Lars Buus Jensen

Få 3 tilbud på din golfrejse til Mallorca