Alcanada Golf Club - en uforglemmelig oplevelse

Vores ambassadør Per Svensson har besøgt Alcanada Golf Club på Mallorca, hvor han fik en uforglemmelig oplevelse

Vauw - hvilken golfbane... der ligger godt gemt oppe i det nordøstligste hjørne af Mallorca tæt på Alcudia. Har ikke spillet golf på Mallorca før, hvorfor så ikke starte med den på papiret bedste golfbane dernede? Hvilket vi ikke fortrød et eneste sekund.

Alcanada Golf Club er en bane, der er helt fantastisk beliggende mellem bølgende bjergsider og havet. Der er havudsigt fra 17 huller. Den er designet af Robert Trent Jones Jr. og indviet i 2003. Og med vanlig sikker hånd har Trent Jones kreeret en super flot golfbane som er rimelig kuperet. Med en del højt placerede teesteder, rimelig brede fairways, hvor man stort set altid har et fint leje. Mange strategisk placerede bunkers og store faste og hurtige greens som ruller super godt. Der er ikke meget vand på banen, men der er nogle huller, hvor man skal slå over kløfter og et par enkelte vandløb.

Det er en virkelig god test for golfspillere på alle niveauer. Men der er hele 5 teesteder at vælge imellem - så alle spillere kan komme fornuftigt rundt.

Inden runden kan man finpudse sine færdigheder på driving range, indspilsgreen og putting green. Som alt sammen ligger i kort afstand til 1. tee.

Man føler sig med det samme velkommen, når man ankommer til Alcanada Golf Club. Et smilende og meget hjælpsomt personale finder man overalt. Vi havde buggy, et lejet golf sæt - og med det fulgte der 3 bolde, en pitchfork, en pose tees og vand. Endvidere fik man et flot bagtag med sit navn og årstal indgraveret, når man var færdig med runden. Fornemt!

Endvidere findes der naturligvis en super fin restaurant med et flot udvalg af mad og drikke. Til en rimelig fair pris. Restauranten har den flotteste udsigt ud over vandet. Her kan der virkelig slappes af efter runden i behagelige omgivelser.

Der er også en stor proshop med et fint udvalg af stort set alt hvad hjertet kan begære af tøj, sko, bolde og diverse golfsæt og bags.

Endelig er der efter hul 9 placeret en lille shop, hvor man kan proviantere lidt mad og drikke samt forsyne sig med ekstra bolde, hvis det skulle blive nødvendigt.

Banen er pt. rangeret som Mallorcas bedste, Spaniens 12. bedste. Og endelig rangeret som nr. 71 blandt kontinental Europas 100 bedste golfbaner. Dette gør at banen måske ikke er den billigste at spille. Men hvis man vil have sig en på opleveren, så skal man unde sig at spille denne virkelig flotte bane.

Alcanada skal for øvrigt i starten af November 2022 være vært for finale turneringen på Challenge Touren.

Kan kun give Club de Golf Alcanada mine bedste anbefalinger. Og vi kommer helt sikkert tilbage for at spille den igen.

Læs mere om Alcanada Golf Club