Golfskole med NordicGolfers.com - Driver

Golfskole med NordicGolfers.com - Sådan bliver du bedre med din driver

Et perfekt drive er et af de mest tilfredsstillende slag i golf. Et perfekt drive kan.....

Hvordan bliver du en bedre golfspiller? Det er et spørgsmål, som mange golfentusiaster stiller sig selv, uanset om de er nybegyndere eller øvede. Golf er en sport, som kræver både fysisk og mental træning, samt en god forståelse for teknik, strategi og udstyr. Der er mange aspekter af golfspillet, som du kan forbedre, hvis du vil sænke dit handicap og imponere dine venner. Hos NordicGolfers.com synes vi du skal have lidt råd med, inden du skal på din næste golfrejse.

Vi har derfor lavet en serie af guides, hvor vi vil give dig nogle tips og råd til, hvordan du kan blive en bedre golfspiller i de forskellige dele af golfspillet: drive, jernslag, chip, pitch, bunkerslag og putning.
Så er du klar til din næste golfrejse med NordicGolfers.com

Book din næste golftur her


Slå det perfekte drive

Et perfekt drive er et af de mest tilfredsstillende slag i golf. Et perfekt drive kan, udover det ser totalt lækkert ud, også spare dig mange slag. Men hvordan slår du det perfekte drive? Det kræver både teknik, kraft og strategi. I denne guide vil vi give dig nogle tips og råd til, hvordan du kan slå det perfekte drive.

Tip 1:
Vælg den rigtige driver. Det første skridt til at slå det perfekte drive er at have en driver, som passer til dig og dit sving. Du skal vælge en driver med det rigtige loft, længde, vægt, flex og form. Loftet er vinklen på køllehovedet, som bestemmer, hvor højt og langt bolden flyver. Længden er længden på kølleskaftet, som bestemmer, hvor godt du kan kontrollere køllen. Vægten er vægten på køllehovedet og kølleskaftet, som bestemmer, hvor hurtigt du kan svinge golfkøllen. Flexen er stivheden på kølleskaftet, som bestemmer, hvor meget køllen bøjer sig under svinget. Formen er formen på køllehovedet, som bestemmer, hvor meget tilgivelse og spin du får på dit slag.

Du kan få hjælp af en professionel til at finde den rigtige driver for dig eller bruge en fitting-service på en golfbutik eller et golfcenter. Du kan også læse mere om, hvordan du vælger den rigtige driver på Golf Expertens hjemmeside.

Tip 2:
Hav det rigtige setup. Det andet skridt til at slå det perfekte drive er at have det rigtige setup. Dit setup er din position før du slår til bolden. Dit setup skal være afstemt med dit mål og tilpasset den type slag, du vil slå.

Generelt skal du have følgende i dit setup:

•  Stå med fødderne lidt bredere end skulderbredde fra hinanden.
•  Placer bolden tæt på dit venstre tå (hvis du er højrehåndet) og lad den være lidt højere på tee'en end normalt.
•  Hold køllen med et neutralt eller let stærkt greb, hvor du kan se tre eller fire knoer på din øverste hånd.
•  Bøj let i knæene og læn dig lidt bagud fra hofterne, så din ryg er let buet og dit hoved er bag bolden.
•  Hold dine arme strakte og lad dem danne en trekant med din overkrop.

Tip 3:
Sving med den rigtige hastighed. Det tredje skridt til at slå det perfekte drive er at svinge med den rigtige hastighed. Du skal svinge med en hastighed, som passer til din køllevalg, din afstand og din svingrytme. En god tommelfingerregel er at svinge med 90% af din maksimale kraft, så du har mere kontrol og stabilitet i dit sving.

Du skal ikke svinge for hårdt eller for blødt med din driver. Hvis du svinger for hårdt, vil du miste balance, timing og koordination i dit sving. Hvis du svinger for blødt, vil du miste fart, kraft og distance i dit slag.

Prøv dig frem med forskellige svinghastigheder og se om du kan mærke forskel. Du kan også bruge en launch monitor eller golfsimulator, for at få målt din svinghastighed.

Tip 4:
Ram bolden i driverens sweet spot. Sweet spot er det sted på køllebladet, hvor du får den bedste kombination af fart, spin og lyd på dit slag. Hvis du rammer bolden i sweet spot vil du få det maksimale ud af din driver og sende bolden langt og lige mod fairwayen. Hvis du rammer bolden uden for det sweet spot, vil du miste fart og præcision på dit slag.

For at ramme bolden i sweet spot kan du gøre følgende:

•  Hold dit hoved stille under svinget og lad det ikke bevæge sig frem eller tilbage.
•  Hold dit højre ben bøjet (hvis du er højrehåndet) i opsvinget og lad det ikke strække sig eller dreje for meget.
•  Hold dit venstre arm strakt (hvis du er højrehåndet) i opsvinget og nedsvinget og lad det ikke bøje eller falde nedad.
•  Hold dit håndled fast i opsvinget og nedsvinget og lad det ikke løsne eller bryde ned før impact.

Du kan øve dig på at ramme bolden i sweet spot ved at bruge en impact tape eller en spray, som kan vise dig, hvor du rammer golfbolden med din driver.

Det var vores guide til at slå det perfekte drive. Hvis du følger disse tips, vil du snart se en forbedring i dit drive. Du vil kunne slå mere konsekvente, kraftfulde og præcise slag fra tee-boksen. Det vil gøre dit golfspil meget sjovere og lettere.

God fornøjelse!

Book din næste golftur her!