Fordomme om golfverdenen

Til mennesker der "hader" golf, skrevet af mig der selv, havde en del fordomme om golf

Golfsporten bliver mødt med mange fordomme af mennesker, som hævder at de “hader” golf. Men hader de golfen for sporten i sig selv eller hader de golf på baggrund af de mange fordomme de har?

Jeg er overbevist om at fordommene desværre er kommet for at blive i det store hele, men jeg selv må desværre erkende, at jeg ikke kan gemme mig bag fordommene længere.

Som mange af jer nok ved, er jeg nyansat i firmaet NordicGolfers.com; som navnet allerede afslører, så kan I nok regne ud, hvad det drejer sig om. Nemlig GOLF. Vi er en golfportal der formidler golfrejser til ikke mindre end 35 destinationer verden over og vores udvalg er på over 1000 golfbaner, hoteller og resorts. Jeg blev ansat på trods af, at jeg intet vidste om golf, da de ikke var i tvivl om, at det ville komme helt af sig selv i forbindelse med de arbejdsopgaver jeg blev sat til.

Da jeg ikke selv spiller golf blev jeg mødt med forskellige reaktioner fra min omgangskreds, da jeg fortalte om mit nye job hos NordicGolfers.com. Her blev jeg klar over, hvor mange mennesker der har fordomme omkring golfverdenen, inklusiv mig selv, men på baggrund af mine seneste erfaringer er de forskellige fordomme faldet til jorden.


Her er 3 grunde til, hvorfor jeg ikke spiller golf:

Grund nummer 1 til at jeg aldrig bliver golfspiller starter med tålmodigheden. Jeg snakker ikke af erfaring, som sagt, men jeg er overbevist om at det kræver en del tålmodighed at stå på golfbanen, svinge golfkøllen, vente på sine medspillere osv.

Grund nummer 2 til at jeg ikke bliver golfspiller er golfspillets regler og vilkår. Der findes et hav af golftermer og golfudtryk, som man bør kunne før man i det hele taget kommer i gang.

Grund nummer 3 til at jeg ikke bliver golfspiller er ikke sporten eller selve golfspillet i den forstand. Og så alligevel. Jeg ser golf, som en individuel sport. Det er dig mod dine medspillere og du konkurrere inderst inde med dig selv; hvilket jeg faktisk er kæmpe fan af, da det passer mig perfekt når vi taler om min favorit aktivitet, som er styrketræning. MEN skulle jeg vælge en sportsgren, hvor jeg skulle konkurrere mod andre, ville golf ikke være min foretrukne sportsgren, så ville jeg vælge en holdsport, som Basket, fodbold m.v.


Tilbage til fordommene om golf. Fordomme bunder ofte i uvidenhed og det har det også gjort for mig i dette tilfælde når vi taler om golf. Jeg har altid forbundet golf med rige pensionister eller den type af mennesker der til dagligt arbejder, som ledere eller direktører - og det må man da sige er en fordom der vil noget. Det beklager jeg mange gange, nu jeg er blevet lidt mere informeret om golfspillet. Jeg er stadig ikke golfspiller, men jeg har fået øjnene op for selve golfsporten.

Golf er en anerkendt sportsgren på verdensplan og jeg er blevet overrasket over, hvor mange golfklubber og golfresorts der er, ene og alene i Europa. Det var virkelig en øjenåbner. Efter jeg har fået en fod ind i golfbranchen er jeg blevet overvældet over, hvor stor branchen er og hvor mange golf entusiaster der rent faktisk er derude. Og ja, jeg må indrømme det ikke kun er rige pensionister eller dem med høje stillinger i diverse brancher, som spiller golf.

Og hvor kommer fordommene fra? Hvorfor tror vi at det kun er rige pensionister der spiller golf? Er det fordi vi mener at golf er en dyr sport eller er det fordi vi mener det går ret sløvt? For mit vedkommende har begge udsagn gået hånd i hånd. Men, hvis vi skal være fair, hvad er så egentlig dyrt? Golf er i bund og grund ikke dyrer end, så mange andre sportsgrene og det er op til den enkelte om det er “need to have” eller “nice to have” det nyeste golfudstyr, gadgets, samt det nyeste og smarteste tøj, så det fordom vil jeg gerne prøve at begrave. Golf er for alle; om du er ung eller gammel, rig eller middelklasse, mand eller kvinde - alle er velkomne på golfbanen. En ting er sikkert, en ting har I alle tilfælles; nemlig passionen for golfspillet og det må da om noget være det vigtigste.

Så kære læser, hvis du ikke kan nikke genkendende til mine 3 grunde til ikke at være golfspiller, men hader golfen ene og alene på baggrund af fordommene, så synes jeg du skal gøre dig selv den tjeneste, at give det et forsøg.

Jeg kan afsløre, at golfsporten er blevet populær blandt danskerne. Målt alene på antallet af voksne golfspillere over 25 år, er golf nu den største idrætsgren under Danmarks Idræts-Forbund med i alt omkring 150.000 udøvere.

Slip dine fordomme og giv golfsporten en chance. Vi hjælper dig med at booke green fee i en golfklub nær dig.

FÅ 3 TILBUD FRA GOLFKLUBBER NÆR DIG


Skrevet af:

Tanja Petersen er Booking Manager hos NordicGolfers.com og dermed en del af bookingafdelingen - hun hjælper alle jer glade golfere med at booke jeres golfrejser.