En golfverden for sig

Las Colinas Golf & Country Club på Costa Blanca rummer både eksklusive boliger og en spektakulær golfbane

Den sydligste del af Costa Blanca - med »danskerbyen« Torrevieja 50 kilometer syd for Alicante - regnes for det tørreste og varmeste område på den spanske Middelhavskyst om vinteren. Det betyder blandt andet, at mange danske golfspillere valfarter til golfbanerne omkring Torrevieja fra sidst i oktober til først i april.

Adskillige golfspillende danske pensionister tilbringer faktisk det meste af vinterhalvåret i egen feriebolig på de kanter, mens andre holder kortere eller længere golfferier i lejet lejlighed eller på hotel både før og efter nytårsskiftet. Perlen over alle blandt Torrevieja- områdets mange gode golfbaner hedder Las Colinas og ligger i det eksklusive resort Las Colinas Golf & Country Club mellem landsbyen San Miguel de Salinas og badeferiebyen Campoamar 10 kilometer sydvest for Torrevieja.

Las Colinas-resortet matcher næsten det mest eksklusive resort på Costa del Sol, La Zagaleta, og dét siger ikke så lidt, idet La Zagaleta rangerer som ét af verdens allerbedste golfresorts. Verdens største golfmanagementfirma, Troon Golf, driver både La Zagaleta og Las Las Colinas, og dét giver begge resort det absolutte kvalitetsstempel.

Læs mere og se golfpakker fra Las Colinas Golf & Country Club

Hædersbevisninger

Siden åbningen i sommeren 2010 har Las Colinas Golf & Country Club modtaget stribevis af hædersbevisninger. To år i træk, 2016 og 2016, er Las Colinas således af World Travel Awards hædret med prisen Spain’s Leading Villa Resort, og i år er resortet af organisationen World Golf Awards - sammen med 22 andre spanske baner - indstillet til prisen Spain’s Best Golf Course, en pris, som Las Colinas blev hædret med i 2015.

Tilbage i 2014 vandt Las Colinas golfresort-prisen indenfor International Hotel & Property Awards, og allerede i åbningsåret, 2010, blev Las Colinas kåret til den femtebedste blandt verdens 20 mest spændende nye baner, mens den i 2011 for første gang figurerede på en Top-100-liste over baner i det kontinentale Europa, en Top-100-position, som Las Colinas siden har bevaret. I øjeblikket som nr. 72.

Ikke underligt, at Las Colinas-banen - sammen med tre andre spanske baner - hvert år i november lægger græs til Second Stage af European TourQualifying School, hvor der spilles om adgang til selve tourskole-finalen.

Venlige fairways

Når Las Colinas ikke figurerer som vært for en European Tour-turnering, skyldes det, at banen trods sine næsten 6400 meter fra Championship tee anses som for venlig for Europas allerbedste spillere på grund af brede fairways og mangel på rough. Således blev Second Stage af European Tour Qualifying School i 2015 vundet med en total på 17 slag under par på 72 huller af tyskeren Philipp Mejow, der i tourskolefinalen slet ikke kom i nærheden af at kvalificere sig til European Tour. Banerekorden, sat af den engelske Challenge Tourspiller Sam Walker, lyder da også på 63 slag, otte under par.

For alle andre end langtslående professionelle byder Las Colinas til gengæld på rigeligt med udfordringer, taktiske og tekniske, idet hullerne snor sig mellem gamle citrontræer i en smuk og frodig dal omkranset af mindre bjerge. Her har den anerkendte nordamerikanske golfbanearkitekt Cabell B. Robinson udfoldet stor designfantasi – ligesom han har gjort med andre stjernebaner som La Reserva og Finca Cortesín på Costa del Sol, Praia d’El Rey i Portugal og Royal Golf E’Evian i Frankrig. God plads til sine 18 spektakulære huller manglede Robinson absolut ikke i Las Colinas Golf & Country, der nemlig spænder over hele 330 hektarer, dog inklusive et 200.000 kvadratmeter stort naturreservat med sceniske vandrestier og beskyttede grønne zoner med områdets oprindelige vegetation

Luksusboliger

Man aner allerede naturens storhed, når man kører ind til Las Colinas gennem den eneste adgangsvej, Avenida de la Las Colinas, gennem en bjergkløft med lodrette vægge. Man fornemmer, at der ikke må være sparet på noget, og den fornemmelse holder absolut stik. Alt emmer nemlig af luksus i Las Colinas Golf & Country Club. Det gælder både golfbanen og de mange villaer og lejligheder, der ligger i et bakket og skovklædt bjergterræn på indersiden af den cirkel, som golfbanens 18 huller danner. Så spredt og så højt er villaerne og lejlighederne opført, at de ikke på noget tidspunkt generer spillerne. Dét gør Las Colinas ekstra eksklusivt - til en verden for sig som et golfresort uden endeløse rækker af villaer og lejligheder langs fairways.

Ingen vildfarne bolde karambolerer med Las Colinas-boligerne, fordi de simpelthen ligger for langt væk fra fairways til det. Ejendomsselskabet Gmp, der står bag opførelsen af Las Colinas Golf & Country Club, opnåede oprindelig tilladelse til at bygge 6000 boliger på området, men besluttede kun at opføre maksimalt 1200 for ikke at spolere hverken naturen eller freden. Nye byggerier startes først, når efterspørgslen for dem er til stede. Foreløbig er 114 ud af 115 opførte villaer solgt, og derfor er nye 20 villaer under konstruktion. 152 opførte lejligheder er allerede solgt, hvorfor 56 nye er på vej.

Ekstra meget sollys

Villaerne, som er tegnet af det globale arkitektfirma Woods Bagot, kan bedst karakteriseres som minimalistiske kasser i rektangler og kvadrater med hvide facader og gulv-tilloft- vinduer, som lader ekstra meget sollys slippe ind. Woods Bagot er mest kendt for have tegnet markante bygninger i henholdsvis Storbritannien, Fjernøsten og Australien - først og fremmest Sydneys højeste beboelsesbygning, Greenland Centre, der skal stå færdigt i 2017.

Der er tale om nøglefærdige villaer i ét og to plan, samt lejligheder, hvor interiøret er bestemt af den kendte spanske indretningsarkitekt Pepe Leal. Villaerne, alle med egen swimmingpool, ligger på byggegrunde, der varierer fra 900 til 2400 kvadratmeter. Priserne for de billigste og mindste villaer starter ved 3,5 millioner kroner, mens lejlighedspriserne begynder ved lidt over to millioner.

Udover golfbanen med tilhørende golfakademi, villaer og lejligheder rummer resortet et elegant klubhus med reception og patio, café/restaurant, sushi bar, et børneområde, et motionscenter, et sportsområde med tennisbaner og bordtennisborde, cykel- og mountain bike-udlejning, et event center samt noget som usædvanligt som en international falkonérskole. 10 minutters kørsel væk – i badebyen Campoamar har Las Colinas Golf & Country Club desuden sin egen beach club.

Svære par 5-huller

Det er dog primært golfspillere, der bebor resortet både som ejere eller lejere, og det er forståeligt, idet fem sæt teesteder, der varierer banen fra 6376 til 4701 meter, udgør pæne udfordringer til golfspillere på alle niveauer.

Lidt usædvanligt hører de fire par 5-huller til banens sværeste. Tre af dem - hul 3, 15, og 18 - har en sø i spil foran greenen - så det er farefuldt at satse med andetslaget. Det sidste par 5 - hul 11 - er banens længste og dermed heller ikke noget oplagt birdiemulighed.

Andre besværligheder ligger i de store run off-områder, der omkranser banens store og ondulerede greens. Triller et indspil ud af greenen til ét af disse områder, venter der i de fleste tilfælde et svært chip- eller pitchslag til greenflaget. Den hurtige og faste greenoverflade kræver simpelthen et mesterligt kort spil, hvis man fra run off-områderne skal gøre sig håb om at chippe eller pitche bolden til ét-putt-afstand.

Arkitekten Cabell B. Robinson var i sin tid i lære hos Robert Trent Jones Senior, og den forbindelse fornægter sig ikke med hensyn til store, dybe og mange bunkers - både langs fairways og omkring greens. Disse stærkt iøjnefaldende »sandkasser« medvirker i høj grad til at gøre Las Colinas-banen til en golfverden for sig - i en isoleret dal, hvor golfbanen på spektakulær vis indrammer boligerne.

Book dit golfophold på Las Colinas Golf & Country Club

Kilde: GolfAvisen.dk