Husk fiskestangen på Barløseborg Golfklub

Vores ambassadør Jens Anker Tvedebrink har været forbi Barløseborg Golfklub på Fyn for at spille en runde golf

Søbolde kan for nogle golfspillere være en måde at købe golfbolde på. Ved et besøg på Barløseborg Golfklubs golfbane nordøst for Assens på Fyn kan udtrykket få anden betydning.

Der er vand i spil i form af søer og vandløb på 17 af de 18 golfhuller! Derfor kan det være en god ting at downloade en baneguide fra klubbens hjemmeside – der findes ikke en trykt!

Golfklubben har omkring 500 medlemmer af forskellige kategorier og derfor må spillere klare indtjekning og evt. leje af golfbil via automater i forhallen.

I søen mellem hul 2 og hul 4 har en svanefamilie med 5 unger slået sig ned og det opleves som om de er vant til, at der kan komme spillere tæt forbi for at lede efter søfarne golfbolde.          

Oplevede flittig brug af golffiskestænger og efterfølgende drop, da boldene var druknet i de spændende anlagte søer. Golfbanen er tegnet af Henrik Jacobsen.

De første 9 huller er nemme at gå, en typisk parkbane med afvekslende hulforløb, f.eks. kræves et langt drive og så et spændende approachslag til en dogleg højre liggende green bag en sø på hul 4. Hul 5, et par 5 hul, er golfbanens sværeste med 7 bunkers, vandløb hele vejen i højre side og til sidst inden indspil til en dogleg højre liggende green skal vandløbet krydses. På samme måde skal man rundt om en sø og forbi 5 bunkers for at komme ind på green på hul 9.

De sidste 9 huller er anlagt i anderledes åbent og kuperet terræn og på hul 11 skal man nu venstre om en sø for at komme ind til green. På hul 12 skal man helst lang op ad bakken, der er out of bounds i højre side og langt græs på skråning til venstre. Der er et langt blindt slag mod green.

Signaturhullet er hul 16, et relativt kort par 3 hul, hvor green på 19 x 35 m ligger på en ø. Spændende!

Absolut en spændende golfbane at spille og mulighed for både at spise og overnatte på stedet.

Læs mere om Barløseborg Golfklub