Banebesøg på Great Northern på Fyn

Vores ambassadør Per Svensson har været på besøg på Great Northern

Når man ankommer til Great Northern - så føler man sig hensat til et helt andet og ret eksklusivt sted end udkanten af Kerteminde på Østfyn. Ikke at forklejne Kerteminde på nogen måde... Vi overnattede på Hotel Tornøes i Kerteminde, dagen inden vi spillede Great Northern. Det er en rigtig dejlig by at besøge - bare at gå en tur langs vandet kan godt virke vanedannende. Denne by bør man unde sig at besøge, hvis man kommer på de kanter.

Men tilbage til det, vi kørte til Østfyn for - nemlig golf. Indkørslen ad Great Northern Avenue vidner om at man ankommer til et eksklusivt resort af høj klasse. Både efter dansk og europæisk standard.

Efter passage af nogle golfværelser, som nærmest er bygget ind i naturen, dukker den ikoniske hovedbygning op. Fantastisk bygning!

Denne klassebane åbnede for offentligheden d. 8. juli 2017. I sandhed en stor dag for Dansk Golf i almindelighed og golf for Østfyn i særdeleshed. Thomas Kirk Kristiansen måtte nok grave lidt dybt i lommerne for at få opfyldt alle sine ønsker ifm skabelsen af denne golfbane.

Jack Nicklaus design har skabt et både monster og et vidunder af en golfbane. Alle hullerne er forskellige - og så er der vand i spil på over halvdelen af hullerne. På nogle huller spilles der over vand - og på nogle spilles der langs vandet. Og så får man tillige foræret den mest fantastiske udsigt ved hul 3 og 13. Hvor man har klatret ca. 40 meter op. Har blandt andet udsigt til Storebæltsbroen og selvfølgelig til resten af golfbanen, som ligger for ens fødder. Mageløst!

Signaturhuller?

De fleste huller kunne være signaturhuller på mange andre golfbaner. Men skulle man vælge - så træder 18 hul - et kort par 5 hul med sin ikoniske ø green med stor selvfølgelighed klart frem i erindringen. Vand hele vejen ned langs venstre side og over vand i 2. eller (for de fleste dødelige spillere) i 3. slaget. Men også et par andre huller kan nævnes. Såsom hul 15 - et par 4 hul med vandfald, og hul 5 - et par 4 hul med vand hele vejen i højre, og en bunker nærmest som en strand som grænse mellem greenen og en af de mange søer.

Der er tale om en helt åben golfbane, som derfor i sagens natur er to forskellige baner at spille, alt efter om der er vind eller ej. Men man skal forberede sig på, at det godt kan koste et par bolde at komme rundt. Men der er også point at hente, hvis man tænker sig banen rundt.

Og det er ikke kun selve banen der er en oplevelse. Omgivelserne rundt om golfbanen vidner også om høj standard. Træningsområdet kan man ikke sætte en finger på. Og restauranten - som vi besøgte inden runden - er også værd at nævne. Og her kan man få et fint måltid mad og drikkelse til rimelige priser.

Proshoppen blev også besøgt. Og her kan man købe tøj, sko og andre ting som er Great Northern's eget mærke. Desuden findes der også et spaområde, som kan nydes. Betjeningen var alle steder til UG - venlig og smilende.

Om det er Danmarks bedste golfbane, vil jeg lade være op til andre at bedømme. Men en klassebane efter danske forhold er der i hvert fald tale om. Og den er pt. rangeret som den 33. bedste bane i kontinental Europa. Flot!

Greenfee er måske i den høje ende efter danske forhold. 1200 DKK hvis man spiller fredag, lørdag eller søndag og 900 DKK fra mandag - torsdag. Endelig kan man spille for 600 DKK, hvis man starter godt 4 timer før solnedgang mandag til torsdag.

Det kan kun anbefales at spille denne bane. For uanset hvad - så er det en stor oplevelse at spille denne dejlige golfbane i dette nordøstlige hjørne af Fyn.

Book dit golfophold på Great Northern


Artiklen er skrevet af vores ambassadør Per Svensson, der har hjemmebane i Hammel GK og Lyngbygaard GK. Per har gennem årene spillet omkring 55 golfbaner i Danmark og ca. 40 i udlandet, primært i Spanien og Portugal, men også også i Sverige, Tyskland, Grækenland, Tyrkiet, Dubai, USA og Grønland!