Gut Kaden Resort

Besøg på Gut Kaden Resort af vores ambassadør Per Svensson

Skal den næste golftur gå til Tyskland - så ligger et besøg på Gut Kaden lige til højrebenet

Skal den næste golftur gå til Tyskland - så ligger et besøg på Gut Kaden lige til højrebenet. Golfresortet er beliggende godt 100 km syd for grænsen - og således nord for Hamborg. Rimelig tæt på E45/A7. Nemmere kan det næsten ikke blive!

Navnet Gut Kaden går langt tilbage i tiden. Det bliver nævnt første gang i 1490 i et dokument og har siden "levet" et noget omtumlet liv.

Deutsche Bank overtager godset i 1989 og beslutter at etablere en golfbane efter de højeste standarder. Man må sige at det lykkedes. Deutsche Bank afhænder stedet i 2012 til en Dr. Lutz Peters.

Gut Kaden Golf und Land Club er en golfbane bestående af 3 x 9 huller. A, B og C sløjferne. Hvor sløjferne B og C danner mesterskabsbanen.

Apropos mesterskaber - så har Gut Kaden været vært for adskillige Europa Tour turneringer fra 1992 til 2007. Blandt vinderne kan nævnes Lee Westwood, Henrik Stenson og Bernhard Langer.

Golfbanen giver udfordringer både til nybegyndere og øvede. De 3 sløjfer er flade og derfor nemme at gå. Der er stor variation på de 27 huller. Nogle golfhuller er i åbent land, andre nærmest gemt væk inde i skoven, hvor man kan føle sig helt alene. Dette er gældende især på hullerne 6 og 7 på B-sløjfen. Mange velplacerede bunkers gør , at man ikke altid kan slå driver fra teestedet. En del af greens er godt beskyttede af greensidebunkers. Derudover er der vand i spil på godt halvdelen af hullerne. Nogle gange spilles der langs med vand - andre gange slås der over.

Signaturhuller

På alle 3 sløjfer sluttes der af med at slå over vand. Især 9. huls ø-green på C-sløjfen fremstår klart i erindringen. Måske golfbanes signatur hul? Men også 9. hul på B-sløjfen er noget udfordrende, da man slutter af med at slå over et lille vandløb ind til en green, som ligger umiddelbart før den store, hyggelige udendørs terrasse. Så man vil tæt på have tilskuere til sit indspil til denne green. Golfbanen fremstår som helhed i rigtig fin og velholdt stand. Greens er ensartede og forholdsvis hurtige. Og bolden ruller jævnt.

Efter endt runde kan man - hvis vejret tillader det - nyde en forfriskning og frokost på den hyggelige udendørs terrasse.

Overnatning, restaurant & spa

På Gut Kaden blev der i 2014-2015 bygget 40 store og rummelige dobbeltværelser i et gæstehus, hvor der er god plads til at slappe af. Endvidere findes der på øverste etage i denne bygning også en fitness og spa-afdeling som frit kan benyttes af stedets gæster.

I den gamle hovedbygning findes stedets restaurant, hvor man indtager lækker menu i hyggelige omgivelser. Morgenmaden indtages i kælderen i samme bygning, hvor man befinder sig blandt store hvælvinger. Et fantastisk rum. Betjeningen er alle steder på golfresortet smilende og venlig, og man føler sig alle steder særdeles velkommen.

Vi besluttede på afrejsedagen at blive en dag mere, da vi var meget begejstrede for stedet, golfbanen og hele atmosfæren! Og det var heldigvis muligt.

Giver stedet mine bedste anbefalinger. Og kommer helt sikkert igen.

Få dit tilbud fra Gut Kaden Resort


Artiklen er skrevet af vores ambassadør Per Svensson, der har hjemmebane i Hammel GK og Lyngbygaard GK. Per har gennem årene spillet omkring 55 golfbaner i Danmark og ca. 40 i udlandet, primært i Spanien og Portugal, men også også i Sverige, Tyskland, Grækenland, Tyrkiet, Dubai, USA og Grønland!