SCHLOSS Fleesensee

Nabolandet er langt fremme med overnatning på selve golfbanen

Det er blevet meget populært at spille golf. For mange er det blevet en livsstil, og den er ikke længere forbeholdt velhavere. Alle kan.....

Det er blevet meget populært at spille golf. For mange er det blevet en livsstil, og den er ikke længere forbeholdt velhavere. Alle kan være med. Ifølge Dansk Golf Union var der i 2020 næsten 155.000 danskere, der var medlem af en af Danmarks 186 golfklubber.

I Danmark har vi meget gode golfbaner, blandt andet Great Northern i Kerteminde, men golffolket vil gerne afprøve forskellige baner. Og Tyskland har mere end 700 golfbaner at byde på. De fleste af dem ligger i Nordtyskland, som er et godt sted for golf.

Ligger meget tæt på

"Fordelen er jo, at Tyskland kan man køre til. Man behøver ikke bruge en hel dag på at rejse, som hvis det var Portugal eller Spanien. Mange vælger at køre selv til en golfbane i Tyskland, og fra Aarhus tager det jo ikke mange timer, at nå fine golfbaner i Nordtyskland," forklarer Søren Barnak fra Golfersglobe.
Han udgiver det digitale rejse- og golfmagasin golfersglobe og kender personligt til golfture i Tyskland, hvor der er rig mulighed for at kombinere golfturen med wellness og lækkert hotelophold.

Golfoplevelser i Tyskland

Book selv

"Det er meget nemt selv at booke sig ind. Golfklubberne har ofte hoteller, de samarbejder med, så ved man hvilken bane man vil på, så kan man helt sikkert få hjælp til at få booket et godt hotel, og der vil typisk være wellness, som også er en stor ting på hotellerne i Tyskland," forklarer han.
Han fremhæver det store resort A-Rosa på Sylt, hvis man vil på et stort og lækkert resort med top golfbane, mad, hotel og wellness. "Men det er muligt at finde gode oplevelser mange steder", siger han.

Bo på slot og spil golf

Hos Nordicgolfers.com arrangerer man pakketure med golf og hotelophold i blandt andet Tyskland.
"Tyskland er meget langt fremme med at have overnatning på golfbanen. Mange af dem har hytter ude på golfbanen. Og så er de meget langt fremme med at have golfbaner i forbindelse med ophold på slotte. Så det er blevet virkelig populært at tage på golftur til Tyskland, " fortæller Jess Krelskov, partner i Nordicgolfers.

Fordelen ved at overnatte på banen er nærmest åbenlys. Der er ingen transport til golfbanen, ingen problemer med at parkere. Man står bare op - og går ud på banen. Det er både nemt og bekvemt, og golfbanerne ligger ofte i meget smuk natur.

"Mange af golfbanerne i Tyskland ligger typisk i forbindelse med smukke gamle slotte, som har deres egen golfbane. Det er også et produkt, de er meget foran Danmark med. Vi sender mange af vores gæster til Tyskland på golftur," fortæller Jess Krelskov.

Firmaet sender årligt 50.000 personer på golfrejse i hele verden. Omkring 20 procent af dem går til Tyskland.

Nøgen i sauna

Skulle man ikke være til golf, men mere til wellness eller begge dele, så er der også mulighed for det.
"I Tyskland er der meget "freie körper" kultur. Der er næsten altid tilknyttet sauna til hotellerne. Og det er altså populært, at sidde uden tekstiler på kroppen. Det kan man nemt rende ind på en golftur med wellness," fortæller han.

Så man skal altså ikke lade sig afskrække, hvis man møder nøgne mennesker i saunaen. Sådan er det bare i Tyskland. I det nordøstlige Tyskland finder man Schloss Fleesensee, som Jess Krelskov beskriver som et af de bedste resorts, der kombinerer golf og wellness.

"De har en utrolig lækker spa og saunaland. Så vil man ikke spille golf, så er der meget andet, man kan nyde på slottet," siger han.

Mange baner

Men man behøver altså ikke tage langt ned i Tyskland for at finde gode golfbaner og wellness.
"Det er jo nemt for os danskere at komme til Tyskland. Lige over den dansk-tyske grænse er Slesvig-Holsten, som har mere end 60 golfbaner, så der er meget at vælge imellem ikke langt fra os," siger Jess Krelskov.

Golfoplevelser i Tyskland

Kilde: Århus Onsdag. Udgivet Uge 12, Marts 2021