Stensballegaard Golf - Golf med sommergreens

Stensballegaard Golf – En 27 hullers golfbane ved Horsens Fjord, som i 2010 blev kåret til verdens bedste nyanlagte golfbane. Spil de tre 9 hullers sløjfer med hvert sit unikke særpræg

Stensballegaard Golf er beliggende ud til Horsens Fjord i den smukkeste natur, og den 27 hullers golfbane blev i 2010 kåret til verdens bedste nyanlagte golfbane af GolfINC. Golfbanen er nu med i The Rolex Worlds Top 1000 Golf Courses, så der venter dig en golfoplevelse på højt plan, som du allerede nu kan begynde at glæde dig til.

Stensballegaard Golf er designet af det kendte amerikanske arkitektfirma Von Hagge, Smelek & Baril, som har designet nogen af verdens absolut bedste golfbaner. Chefsarkitekten Rick Baril er yderst tilfreds med resultatet af golfbanen, og han fastslår at Stensballegaard Golf er noget helt specielt - en af Danmarks, om ikke en af Europas, bedste golfbaner.

Club Manager Holger Westman udtaler:
”Vi er så heldige her på Stensballegaard, at vores bane er bygget op efter amerikanske forhold. Det vil sige, at vi under vores fairways har catchbassiner på alle hullerne, som leder regnvandet væk fra spilleoverfladen. Samtidig er vores greens bygget op, efter det såkaldte ”flush system”, hvor alle greens er bygget op af sand, og derfor kan tage utrolige mængder vand, for efter kort tid at være knastørre igen. Disse forhold gør, at vi kan spille på banen hele året, og således kan vi hjælpe de mange golfere hvis egen klub må lukke i det tidlige efterår”.

Læs mere her

Stensballegaard Golf byder på tre 9 hullers sløjfer, som kombineres, så der hver uge spilles en ny 18 hullers og 9 hullers golfbane. De 3 sløjfer har hver sit kendetegn; Elebæk ligger mod skoven, Brakør ligger ned til fjorden, mens Gulfbjerg er kendt for sin fantastiske udsigt. Dette er med til at gøre det til en fabelagtig og meget varieret oplevelse at spille en runde golf på Stensballegaard Golf.

Golfbanen ligger i et stort, naturskønt område på ca. 134 ha, omgivet af skov og med udsigt til Horsens Fjord fra både klubhuset og næsten alle golfhuller. Hvert golfhul har sin egen unikke historie. For eksempel har det udfordrende hul 9 på Guldbjerg-banen panoramaudsigt over Horsens by og fjord og en højdeforskel på 52 meter mellem tee og green.

Til trods for at Stensballegaard er en forholdsvis ny golfbane, har der siden åbningen været afholdt flere store turneringer på golfbanen. Blandt andet har ECCO Tour og Challenge Tour været afholdt på golfbanen, hvilket blot bevidner om den utroligt høje standard, som golfbane holder. Et besøg på Stensballegaard Golf er et must for alle golfere. Her får du både en udfordrende golfoplevelse, men også en helt unik naturoplevelse, som du vil huske tilbage på lang tid efter dit besøg.