Finland vinder Costa Ballena International Woman's Match 2022

Det finske amatørhold løb med turneringssejren i Costa Ballena Women's Quadrangular International Match i 2022

I starten af året mødes topamatørhold fra en række europæiske lande til den internationale golfturnering på Costa Ballena Ocean Golf Club i det sydligste Spanien. Herreholdene mødes i slutningen af januar til Men’s Octagonal International Match, hvor 8 hold kæmper om sejren. Turneringen har fundet sted i Cádiz-provinsen siden 2001, og Spanien har rekorden for flest sejre, efter den 11. triumf i 2022.

I februar er det kvindernes tur til at konkurrere i Women's Quadrangular International Match. Turneringen har i RFEG-kalenderen blandt andet taget over for den spansk-svenske landskamp, hvor så prominente navne, som Anna Nordqvist, Carlota Ciganda, Azahara Muñoz og Caroline Hedwall har deltaget.

Den spændende blanding af nationaliteter ved disse begivenheder og de storslåede faciliteter har givet et internationalt løft til Costa Ballena Ocean Golf Club, som er blevet et ekspert træningscenter og det perfekte sted at forberede sig til konkurrencesæsoner. Det er med god grund, at golfbanen i to årtier har været vintertræningsbase for nationale golfforbund og elitehold fra Nord- og Centraleuropa.

I år var et historisk øjeblik, da det finske hold vandt Women’s Quadrangular International Match for første gang. Turneringen, der allerede er en klassiker, havde udover det finske hold deltagelse af hold fra Spanien, Danmark og Sverige.

Den finske træner, Jussi Pitkonen, der selv bor i Spanien, håber at det finske golfforbund vil holde fast i traditionen med at lade unge golfere deltage i turneringen, da det giver dem en stor oplevelse og masser af erfaring.

Læs mere om Costa Ballena Ocean Golf Club