Europas bedste golfresorts

Leading Courses blev grundlagt i 2007 for at hjælpe golfspillere med at finde og spille golfbaner, som passer til deres niveau og for at identificere skjulte perler i hvert land. Leading Courses har over 400.000 besøgende hver måned, som anmelder golfbaner over hele verden.

Siden 2007 er der lavet mere end 325 000 anmeldelser af golfbaner på Leading Courses, og disse udgør grundlaget for deres rangliste. Det er derfor golfspillernes egen rangliste. Siden 2016 har Leading Courses udarbejdet en rangliste over Europas bedste golfresorts, dog undtaget sidste år grundet corona-pandemien. Nu er den tilbage. Det er golfens eneste rangering af golfresorts, som er aldeles upartisk og udelukkende beregnet på brugeranmeldelse. Ranglisten beregnes ud fra en ligelig fordeling på 50% af golfklubbens karakter fra Leadingcourses.com og 50% af Booking.com brugernes anmeldelse af hele resortet.

1. Finca Cortesin Hotel Golf & Spa – Spanien – 9,39 point

For 4. gang topper Finca Cortesin Hotel Golf & Spa ranglisten over Europas bedste golfresorts. Finca Cortesin Hotel har 67 rummelige suiter og golfbanen, som er designet af Cabell Robinson, anses som værende en af de bedste i Spanien. Finca Cortesin er den perfekte kombination af et luksusresort og en mesterskabsbane. Resortets øvrige faciliteter og serviceniveau er af højeste klasse.

2. Trump Turnberry Resort – Skotland – 9,19 point

Trump Turnberry Resort med sin kendte og fantastiske mesterskabsbane Ailsa Course nærmer sig den absolutte top på denne liste. Her findes alt en livsnyder og golfelsker kan ønske sig med 45 golfhuller og luksuriøs indkvartering i naturskønne omgivelser.

3. Trump International Golf Links Doonbeg – Irland – 9,19 point

For 2 år siden var Trump International Golf Links Doonbeg nummer 19 på listen, så resortet har taget et stort spring op ad listen. Trump International Golf Links & Hotel Doonbeg, som ligger på Irlands sydvestkyst, små 45 minutter fra Shannon International Airport, er Irlands ny luksusdestination. Golfbanen er designet af Greg Norman og er for nylig blevet renoveret af Martin Hawtree.

4. Monte Rei Golf & Country Club – Portugal – 9,15 point

Monte Rei Golf & Country Club har altid ligget højt på denne liste og er i år igen at finde i top-5. Serviceniveauet på Monte Rei er meget højt og golfbanen er meget værdsat blandt spillerne. Gæsterne bor i villaer og lejligheder af absolut højeste klasse lige op til golfbanen.

5. The Gleneagles Hotel – Skotland – 9,15 – point

Gleneagles fortsætter med at tilbyde sine gæster en række fantastiske oplevelser, bl.a. luksushotel med skræddersyede suiter, 3 mesterskabsbaner og prisbelønnet spa. Restaurant Andrew Fairlie er sågar den eneste restaurant i Skotland, der har 2 Michelin-stjerner.

6. The Machrie Hotel & Golf Links – Skotland – 9,14 point

Placeret i de skotske sanddyner ved en kilometerlang uberørt strand på den smukke ø Islay ligger The Machrie, et moderne hotel med en utrolig lækker linksbane lige udenfor døren.
The Machrie Hotel & Golf Links har 47 værelser, suiter og luksus sommerhuse med en fantastisk udsigt over Islays landsbyer, golfbanen og havet.

7. Costa Navarino – Grækenland – 9,07 point

Costa Navarino ligger i Messinia i et af Middelhavets mest uberørte og smukkeste landskaber. Costa Navarino tilbyder en golfoplevelse i verdensklasse med fire 18 hullers signaturbaner. Resortet har 4 hoteller, som Westin Resort har bedømt som værende et af de bedste i Grækenland og i hele Europa.

8. The Montgomerie Maxx Royal – Tyrkiet – 9,06 point

Maxx Royal Belek Golf Resort er et 5-stjernet hotel, som tilbyder en fantastisk ferieoplevelse for familier og par. Alle værelser er designet som en suite med dertil hørende luksus indkvartering og lækker udsigt over Beleks kystlinje. Golfbanen ligger ved hotellet og anses som værende en af Tyrkiets bedste. De sidste 9 huller er oplyste, således at de kan spilles efter mørkets frembrud.

9. Dundonald Links – Skotland – 9,04 point

I hjertet af Ayrshires golfkyst ligger et moderne mesterværk indenfor linksgolf. Dundonald Links kombinerer arv og tradition med luksus i moderne omgivelser og er hurtigt blevet et af de mest eftertragtede golfresorts i hele Skotland. Kyle Philips har designet mesterskabsbanen, som har lagt græs til mange store turneringer de seneste år.

10. Der Öschberghof – Tyskland – 9,03 point

Beliggende i de meget bølgende bakker i Baar Der Öschberghof ligger et super golfresort med to 18 hullers golfbaner, en 9 hullers bane samt et 5-stjernet hotel med 127 værelser og suiter. Hotellet kan yderligere tilbyde spa, fitness og ”Ösch Noir Restaurant”, som kan forevise 2 Michelin-stjerner.

Ranglisten blev udregnet på følgende måde:

Hvornår betegnes en kombination af golfbane og hotel som et resort? Er St. Andrews med Old Course Hotel et resort? Er Royal County Down med Slieve Donard Hotel på den anden side af vejen et resort?

Leading Courses anvender følgende definition af et golfresort: ”En hotelejendom, som tilbyder en række faciliteter, sædvanligvis inklusive underholdning og fritidsaktiviteter. Hotellet er ofte centralt i et resort”.

Et hotel med en golfbane er derfor ikke tilstrækkeligt for at blive betegnet som et golfresort og derfor har Leading Courses udformet deres egne kriterier for sin rangliste:

Anmeldelser af golfklubben på leadingcourses.com skal være aktiv, således der er tilstrækkelige nye anmeldelser.

Ligeledes skal anmeldelser af anlægget eller hotellet også være aktiv på Booking.com

Hotellet skal ligge ved siden af eller på golfbanens område.

Resortet bør have flere faciliteter udover golfbanen (eksempelvis spa, tennis, swimmingpool osv.)

Golfklubben skal specifikt nævne eller henvise til hotellet eller lignende på sin hjemmeside.


Artiklen er skrevet af Fredrik Richter, ansvarlig udgiver og chefredaktør på Golfbladet.se; Sveriges største golfmagasin.