Verdens mest ekstreme golfbaner

Mange golfspillere ønsker at opleve noget helt specielt, når de drager ud i verden for at spille golf. Vi præsenterer nedenfor 10 golfbaner rundt i verden, som vil egne sig til de golfspillere, der søger spektakulære golfstunder.

1. 18 huller i 18 byer

Den gennemsnitlige golfrunde tager ca. 4 timer, men på Nullarbor Links Course i det sydlige Australien tager en runde i omegnen af 4 dage! Med sine 1365 km er det den længste bane i verden, og den strækker sig over 2 tidszoner med huller placeret i 18 forskellige byer. Hvert golfhul ligger ved de 18 benzinstationer i området Nullabor Plain.

2. Hot som en vulkan
Beliggende ved foden af den aktive vulkan Mount Merapi i Indonesien, er Merapi Golf Course en af de smukkeste, men også en af de mest dramatiske golfbaner i verden.
For en del år siden gik vulkanen i udbrud, og det forårsagede bl.a. skader på flere af golfhullerne.

3. Polar golf

På Uummannaq i Grønland afholdes hvert år World Ice Golf Championship, idet golfbanen er anlagt på gigantiske isbjerge. I temperaturer omkring de 40 minusgrader spilles turneringen over 36 huller på to dage. Golfreglerne er de samme, selvom banen er noget kortere og hullerne lidt større. Af indlysende årsager er golfboldene røde.

4. Hold dig på fairwayen

Militærbasen Camp Bonifas ligger placeret i den sydkoreanske grænseby Panmunjom lige klos op ad grænsen til Nordkorea. Basen er også hjem for det der kaldes verdens farligste golfbane. Denne ”golfbane” består af et enkelt hul, et par 3-hul på 192 meter. Golfspillerne opfordres kraftigt til at holde bolden på fairway, da banen er omgivet af landminer.

5. No shorts please

I franske La Jenny findes en golfbane kun for nudister. I 1993 anlagdes denne 6 huls-bane, som er en af de få golfbaner i verden, der er etableret specielt for spillere, der foretrækker deres golfspil au naturel. La Jenny har sågar sin egen golfpro, der også er nudist, og der afholdes årligt flere turneringer på banen.

6. Mega lange drives

Kæmper du med at få længde på dine drives, så tag til La Paz Golf Club i Peru, som er verdens højest beliggende golfbane. Banen blev grundlagt i 1912 og ligger i 3300 meters højde. Og eftersom luften er tyndere i så ekstrem højde, er det ensbetydende med, at bolden flyver meget længere end vanligt.

7. Med livet på spil

Til tider kan det være risikoen værd at slå bolden fra en vandharzard. Dette frarådes dog på det kraftigste på 13. hul på Lost City Golf Course i Sydafrika, idet hullets sø er beboet af 40 krokodiller, hvormed en spillet bold i strafområdet altid er en tabt bold.

8. På sporet

Royal Colombo Golf Club I Sri Lanka er anlagt i en smuk forstad, men det der giver golfbanen en helt særlig indramning er, at Kelanidalens jernbanespor løber tværs gennem banen. Sporet krydser 4 af hullerne, hvor tog fyldt med passagerer jævnligt kører forbi, og bidrager til at spillerne oplever at have mange tilskuere til deres golfrunde. Lander ens bold på jernbanesporet, er der frit drop.

9. En sandet golfbane

Der findes nærmest ikke et græsstrå i den lille mineby Coober Pedy i den australske ødemark, men det er ikke ensbetydende med manglende interesse for golf. The Opal Fields Golf Club er et enormt ”waste area”, hvor greens smøres i fedt for at undgå sandet blæses væk af den tørre ørkenvind.

10. Fly me to the moon

Astronauten Alan Shepard er den eneste, som har slået til en golfbold på månen. Det skete under månelandingen i 1971, men planerne om en golfbane på den golde planet er på tegnebrættet. Den japanske virksomhed Shimizu Constructions planlægger at etablere en golfbane på månen, men det vil nok tage noget tid, før det første intergalaktiske mesterskab i golf kan finde sted.


Artiklen er skrevet af Fredrik Richter, ansvarlig udgiver og chefredaktør på Golfbladet.se; Sveriges største golfmagasin.