Bueskytternes Bane

I Benahavis tæt på Marbella har mesteren Seve Ballesteros designet en bjergbane, der stiller store krav til præcisionen – nøjagtig som hos de bueskytter, den er opkaldt efter.

Symbolikken er til at få øje på med navnet Los Arqueros Golf & Country Club, der er beliggende i et næsten ufremkommeligt bjergterræn i Benahavis kun 10 minutters kørsel fra Marbella og Puerto Banus.

Adgangen til Los Arqueros er smalle, snoede veje op mod Spanish Sierras mellem den ene store pragtvilla efter den anden med udsigt over Middelhavet og i klart vej naturligvis også til Afrikas nordlige kyst. Man forestiller sig ikke en golfbane i dette terræn, før man pludselig triller ind på en af tre p-pladser foran Los Arqueros Golf & Country Club, hvor medlemmerne også har mulighed for at dyrke andre sportsgrene som tennis, paddel og squash.

Fra det hyggelige klubhus og terrasse- restauranten er der en vidunderlig udsigt ud over området med golfbanen skåret igennem dalene i det bakkede terræn, der for de fleste vil kræve en buggy for at kommet rundt på 18 huller.

Og lad det være sagt med det samme, at Los Arqueros er en langt bedre golfbane end sit rygte! Måske er det placeringen i det vanskelige terræn, der har skræmt nogle fra at spille banen, men hvis man godt kan lide golfbaner, hvor præcision betyder mere end længde, så er det et rigtig godt sted at øve sig.

LÆS MERE OM LOS ARQUEROS GOLF & COUNTRY CLUB

Mesteren Ballesteros

Los Arqueros er det spanske ord for bueskytter, og skal man score godt på denne Seve Ballesteros-bane, så skal pilen ofte sidde lige midt i skiven, mens man kan nyde naturen med rigtige ørne og gribbe i luftlaget over bjergsiden.

Med fem majortitler på sit cv (to i US Masters og tre i The Open) hørte spanieren Seriano Ballesteros til blandt de store mestre – ikke mindst efter hans bedrifter for Europa i Ryder Cup-matcherne mod USA.  Desværre døde han alt for tidligt af en kræftsygdom. Men heldigvis nåede han før sin død at designe adskillige golfbaner, og blandt dem altså også Los Arqueros, der åbnede for spil i 1991.

Det var en del af Ballesteros’ filosofi som både spiller og designer, at en golfbane skulle spilles mere med omtanke end med kraft. Han ville gerne designe finurlige baner, hvor kreativitet og ydmyghed tvinger spilleren til det rigtige valg af jern og køller.

En klog filosofi

Det er en filosofi, der er værd at adoptere, hvis man vil helskindet igennem Los Arqueros-banen uden sportslige skrammer, for nogle af hullerne har fairways så smalle, at alt andet end jernslag fra teestedet er det rene gambling.

Teknisk set er banen også i orden med gode greens, og det visuelle indtryk er selvsagt formidabelt, når man bevæger sig rundt i landskabet. Forstår man at værre tilpas ydmyg og i bagagen medbringer Ballesteros-filosofien, kan der scores godt på banen, der har hele fem teesteder med længder fra 4.321 meter til beskedne 5.667 meter fra backtee.

Godt signaturhul

Hullerne 7 og 8 har begge supersmalle fairways, hvor den mindste afvigelse er lig med en tabt bold. Par 5-hullet 8 på 480 meter er banens signaturhul, hvor der skal et godt og præcist udslag til at lave en god score.

Formår man at holde sig på fairway i udslaget, vil ens længdekapacitet i andetslaget være afgørende for, hvor meget man skal skære af i doglegget mod højre, før det gå stejlt ned ad bakke mod en tværgående vandhazard – for så at slutte stejlt op ad bakken til den højt beliggende green.

Nævnes bør også det korte par 3-hul 16 på kun 109 meter fra gul tee. Men vinklen over søen skal være helt perfekt, hvis man vil ligge på green i stedet for alternativerne, der er vandet, bunkerne eller out of bounds. I øvrigt bryster Los Arqueros Golf & Country Club sig af at være en af de meget få baner i Spanien med hele tre internationale certifikater indenfor helbred og sikkerhed, kvalitet og miljø – alle opnået i årene 2003 til 2007.

Kilde: GolfAvisen.dk