Dansk-spansk hyggegolf

Lauro Golf i Guadalhorce-dalen ved Malaga har længe været et hit blandt både fastboende og ferierende danske golfspillere

Der bor mange danske golfspillere i og omkring Malaga på Costa del Sol i det danske vinterhalvår, pensionister, der tilbringer megen af deres fritid på de lokale golfbaner. De fleste af dem svinger jævnligt køllerne i Lauro Golf ved landsbyen Alhaurin de la Torre i den frodige Guadalhorce-dal, fordi denne klub rent faktisk har en dansk præsident!

Det gælder 62-årige Tove Maria Pedersen, der for snart 30 år siden forlod Herning sammen med sin
mand, Torben Pedersen, og deres søn, Thomas Bo. Ægteparret solgte simpelthen deres tre tøjbutikker i Herning og købte i stedet - for at prøve noget helt andet - en spansk bondegård, Finca Margarita, hvor de dyrkede appelsiner, mandariner og avocadoer. Her mødte ægteparret under en spadseretur i 1990 tilfældigt en spansk byggematador, Vicente Pitarch, som ville anlægge en golfbane omkring bondegården Cortijo Paredon, nabo til Finca Margarita.

Det møde gjorde Torben og Tove Pedersen til golfspillere, endnu inden banen var færdiganlagt, fordi Vicente Pitarch på grund af deres fortid som tøjsælgere brugte dem som rådgivere, da han skulle starte en proshop i Cortijo Paredon, som skulle fungere som klubhus for Lauro Golf.

LÆS MERE OG SE GOLFPAKKER TIL LAURO GOLF

Håndplukket præsident

Tove Pedersen var den reelle indkøber til åbningen af proshoppen, og siden har hun været en uundværlig del af Lauro Golf. Først som ferieassistent i proshoppen og siden som banemarshall, medhjælper på klubkontoret og ved juniortræningen, inden hun for snart 23 år siden blev klubbens matchkomiteformand, en position, som hun stadig varetager. De seneste syv år har hun desuden været klubbens ansigt udadtil med ærestitlen La Presidenta - præsidenten - en post, hun blev håndplukket til af ejeren Vicente Pitarch, efter hendes mand desværre døde i 2010. Hun afløste faktisk en spansk hertug på den ulønnede præsidentpost med mange repræsentative opgaver, så hun havde noget at leve op til, og det har hun gjort til stor tilfredshed for både ejerfamilien og klubbens medlemmer - bl.a. ved at udvikle Lauro Golf til en populær bane for fastboende eller ferierende skandinaver i vinterhalvåret.

Det er dog først og fremmest fastboende danskere, den danske præsident lokker til Lauro Golf. Det sker ikke mindst med en fast, ugentlig danskermatch (tirsdag) til en specialpris på 42 Euro.

Moderne sportsresort

Oprindelig bestod Lauro-anlægget kun af en 18 hullers-bane, men da Vicente Pitarchs børn overtog den daglige drift, blev anlægget udvidet med endnu en 9 hullers-sløjfe og omdannet til et sportsresort med faciliteter som ridecenter, padeltennis og græsbowling.

Mange danske golfspillere ferierer i kortere eller længere perioder af vinterhalvåret i de 22 lejligheder, som er indrettet i en bygning lige udenfor indgangen til klubhuset i Cortijo Paredon. Både Bravo Tours og green2green sælger golfpakker til Lauro Golf, og det er såre forståeligt, at mange danske golfspillere hver vinter drager på golfferie på Lauro Golf, hvor det formentligt emmer af hygge i både klubhuspatioen og på banen - ikke mindst på grund af altid venlige og smilende Tove fra Herning, som synes allestedsnærværende.

Banens 27 huller løber gennem tidligere plantager med ældgamle appelsin-, oliven- og mandeltræer, som indrammer de forskellige fairways for foden af de majestætiske Migras-bjerge.

De første 18 huller (1-18) blev designet af afdøde Folco Nardi, mens de sidste 9 huller (19-27) blev tegnet af Mariano Benitez. Alle tre 9 hullers-sløjfer har par 36 og ligner heldigvis hinanden rent layoutmæssigt - med brede og let bølgende fairways.

Til Lauro-hyggen bidrager også et rigt dyreliv med først og fremmest ænder, agerhøns og kaniner. Jo, banen med den danske præsident hitter både blandt danskere og andre skandinaver, fordi den excellerer i dansk-spansk hyggegolf.

Kilde: GolfAvisen.dk