Golfpark Strelasund: Tysk sans for udvikling

17 golfbaner er der rundt i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et af de absolut mest besøgte er golfresortet er Strelasund....

17 golfbaner er der rundt i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Et af de absolut mest besøgte er golfresortet i Strelasund, hvor familien Remer har skabt noget enestående med kvalitetsgolf og hygge i Landgasthaus Frettwurst.

Jeg tog færgen Fra Gedser kl. 9.00, to timer på Østersøen hvor jeg nød en god buffet. Efter en times kørsel fra Rostock landede jeg i familien Remer’s enestående  golfresort i landsbyen Kashow små 20 minutters kørsel syd fra Stralsund.

Her blev jeg godt modtaget af det venlige personale i receptionen og fik tildelt et godt værelse med balkon og udsigt til hul 18. Jeg var i god tid til min første tee time kl 14.00.

Book Golfpark Strelasund her

Lidt baggrund. Når jeg er på tur kan jeg godt lide at vide hvor og hvem

Familie-ejet

Michael Remer og hustruen Annegret var oprindelig bosiddende omkring Hamborg, hvor de drev landbrug. Men efter Murens fald så de store muligheder i det tidligere DDR. Siden har sønnen Jörg og datteren Marei taget over, men farmand ses stadig på resortet og hilser på de stamgæster, som der er mange af.

Jorden og pengene havde han, og ud over at drive landbrug og en entreprenørvirksomhed gik han i gang med at opfylde sin drøm – at få etableret et golfresort med en kvalitet og en service, som ville være i stand til at konkurrere med andre golfanlæg i delstaten Mecklenburg-Vorpommern som eksempelvis Schloss Lüdersburg og Schloss Fleesensee, som begge er kendte af mange danske golfspillere.

Hele 17 golfbaner er der i dag i delstaten i det nordøstlige hjørne af Tyskland

I slutningen af 2001 – 12 år efter Murens fald – får familien ideen til et golfresort. I begyndelsen af 2002 begynder planlægningen, men det er først i december 2004, at tilladelserne er i hus.

De første ni huller etableres i 2005 på Mecklenburg-Vorpommern banen, og året efter i juni kommer så yderligere ni huller. Hvert hul har navne efter kendte destinationer i delstaten som eksempelvis Rügen. På samme tidspunkt indledes byggeriet af golfhotellet. I september og november i 2007 åbner henholdsvis hotellet og Landgasthof Frettwurst, som i dag udgør restaurant, hvor gæsterne kan indtage alle måltider.

Frettwurst har intet med pølser eller kød at gøre. Restaurationen er opkaldt efter en hr. Frettwurst, som var en kendt ”kneiper” – en værtshusejer.

Se din pris på en golfpakker her

Allerede i september 2008 er der første spadestik til endnu en bygning med flere værelser samt en spa-afdeling. Åbningen sker i 2009, hvor der også etableres to tennisbaner med græsunderlag som i Wimbledon. I to bygninger er der i alt 37 værelser.

Reception og proshop i ny træbygning

Overnatningsmulighederne udvides betragteligt i 2013 og 2014, hvor der opføres lejligheder. Senest er der i foråret 2019 opført en ny bygning – udelukkende bygget af træ -, som nu udgør reception for såvel hotel som golfbanerne. I samme bygning er der en proshop. 

Resortet vakte for alvor opsigt, da hele anlægget blev udvidet med 18 hullers-banen Insel Course. Dermed er der adgang til to baner, som på trods af deres beliggenhed nærmest side om side, er ganske forskellige.

To af de absolutte højdepunkter på mesterskabsbanen Mecklenburg-Vorpommern er hullerne 9 og 18. Begge huller slutter med vand, og afslutningen på 18. hul ligger endda på en ø. Allerede i drivet er der fare for at slå i vandet, og så kommer det afgørende indspil til 18. green. Det gik da meget godt, kom i på 5 (par 4 hul)

Parker bilen og slap af

Golfpark Strelasund giver en enestående mulighed for at parkere bilen uden for hotellet eller lejlighederne og så i øvrigt bare slappe af i landlige omgivelser, hvor der er masser af fred og ro.

I Landgasthaus Frettwurst indtages alle måltider, og i godt vejr er terrassen, kan overdækkes, et perfekt sted at afslutte golfrunden og i øvrigt følge andre spilleres kvaler på afslutningshullet. Dagen kan afsluttes i den nyindrettet bar  Annas Eck. Gælder det om at opleve nogle af seværdighederne i omegnen, så er der ikke langt til den gamle hansestad Stralsund, som samtidig er porten til ferieøen Rügen – Tysklands største ø. Kan jeg varmt anbefale. Godt udflugtsmål hvis du har familien/vennerne med.

Nyt på Golfpark Strelasund

Golfpark Strelasund har brugt coronakrisen til yderligere at øge resortets attraktivitet for sine gæster. Individuelt justerbare klimaanlæg blev installeret i lokalerne, i restauranten og i event- og konferencelokalerne. Den indbydende terrasse på Landgasthof Frettwurst fik fleksible sol-, regn- og vindbeskyttelse. Endvidere blev der lige ved siden af Rademacher's festivallade anlagt en stor eventhal, en naturlig eventhave med pavilloner, vandløb, labyrint og udekøkken. Denne have danner rammen om forskellige fester, konferencer, gratis bryllupper, men er også en lille oase, hvor du kan slippe væk fra den hektiske hverdag. Der er også skabt en maritim legeplads for store og små. En smoker's lounge ved siden af den populære "Annas Eck"-bar er ved at åbne. Siden sommeren 2022 er der også installeret ladestandere til e-biler og e-cykler.

Billeder af Golfpark Strelasund

Golfpark Strelasund rummer også ”StrelaMare”, som er et stort wellness- og Spa-afsnit. Her er der ud over pool og sauna også muligheder for at trække på en lang række behandlingsformer.

Der sker hele tiden noget nyt hos familien Remer, som gennem årene har bevist, at de så sandelig har en fornemmelse for udvikling.

Jeg kan stærkt anbefale et ophold på GOLFPARK STRELASUND.

Skrevet af Bernt Hansen for www.nordicgolfers.com

Book Golfpark Strelasund her