Golf med udsigt på Algarvekysten

En golfrunde med balancenerven på prøve!

Pine Cliffs på Algarve-kysten er en eksklusiv ni hullersbane, der kan give højdeskræk på hul 6 og en rejse til Las Vegas som hole in one-gevinst.

Golfbaner på Algarve-kysten i Portugal byder på ekstrem varieret natur lige fra det sumpagtige lavland over de velfriserede parkbaner til den rå natur med en exceptionel udsigt fra forrevne klippeafsatser. Mens den nye European Tour-bane Oceanico Victoria ved Vilamoura er et eksempel på den første kategori, er den lille eksklusive ni hullersbane Pine Cliffs i Albufeira det bedste eksempel på sidste kategori.

Læs mere om Pine Cliffs Resort

Som navnet Pine Cliffs antyder, er banen placeret i et kystområde med masser af fyrretræer og nogle af hullerne placeret parallelt med den forrevne klippekyst mange meter over den hvide strand og de blå Atlanterhavs-bølger.

Banearkitekten Martin Hawtree har med respekt for naturen løst den bundne opgave at presse en ni hullersbane ind på et lille område uden voldsomme indgreb i naturen, men med optimal udnyttelse af de visuelle muligheder ud til kysten. Det er en forholdsvis kort bane med kun et enkelt par 5-hul og kun to huller over 360 meter.

Kulminationen på den visuelle oplevelse langs med havet kommer på sjette hul, hvor spillere med højdeskræk nok ikke skal vælge at spille fra backtee.

Teestedet er nemlig placeret på en klippeafsats på ganske få kvadratmeter, og der skal leveres et carrying shot på mere end 200 meter over en både bred og dyb kløft mellem green og teested på det lange par 3-hul. 

Har man således formået både at nyde den fantastiske udsigt og tilmed slippe helskindet igennem de første otte huller, kan man på banens sidste hul med et hole-in-one spille sig til et Las Vegas-ophold. Bare at nyde rekreationsmulighederne på Sheraton-hotellet er nu heller ikke værst.

Skrevet af Frits Christensen, GOLFavisen


Historien er leveret af Frits Christensen, der er redaktør af GOLFavisen og GOLFmagasinet. Han har en fortid som mangeårig sportsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten, men har de seneste 10 år skrevet om golf i både JP, Golfavisen og Golfmagasinet – og er bl.a. forfatter til bogen fra 2010: ”Tiger Woods – Storhed og fald.”