Danskerne kører selv

De mange coronarestriktioner og uvisheden omkring rejsevejledninger har fået danske golfturister til primært at satse på kør selvferier i Danmark og nabolandene

Der har ikke været mange solstrålehistorier i rejsebranchen gennem det seneste snart halvandet år med en coronapandemi, der har lammet branchen og tvunget mange i knæ – også inden for golfrejsebureauerne.

Mens enkelte åbninger til udlandet og en stor del af befolkningen udstyret med coronapas har øget optimismen i branchen, har utålmodige danske golfturister i bogstaveligste forstand taget sagen i egen hånd efter gør-det-selv-metoden.

Aldrig tidligere har så mange golfturister praktiseret kør-selv-ferier i Danmark og nabolandene, som det er tilfældet i år. Det mærkes markant hos NordicGolfers.com, der har specialiseret sig i netop den form for golfferier over hele verden.

- Vi oplever for tiden et decideret boom i salget af golfophold efter kør-selv-konceptet i Danmark, Sverige og Tyskland, men der er også ved at komme godt gang i salget til både Spanien og Portugal, siger Jess Krelskov, der er partner i NordicGolfers.com.

Tysklands-ture amok

Indtil begyndelsen af juni havde NordciGolfers.com i år modtaget henvendelser på golfture i Danmark fra over 12.000 personer med tilsammen 24.000 overnatninger.

- For Danmarks og Sveriges vedkommende er det dobbelt så mange bookinger som sidste år, og vi forventer, at mange af vores partnere blandt golfbanerne, hotellerne og golfresorts vil sætte besøgsrekord i år. Coronapandemien har gjort det populært ikke blot at køre selv, men også at bo lidt isoleret på resorts i egen lejlighed, siger Jess Krelskov.

Mens det stadig halter en del på det danske sommerhusmarked med at få åbnet for de mange tusinde tyske turister, så var danske golfturister ikke længe om at reagere, da grænsen den modsatte vej til Nordtyskland blev åbnet for nylig.

- Det er ikke for meget at sige, at kør selv-golf til det nordlige Tyskland mildt sagt er gået amok. Schleswig Holstein er traditionelt et meget populært område for rigtig mange danske golfturister, der har ventet med stor længsel på, at grænsen skulle blive åbnet, siger Jess Krelskov.

Spanien er populært igen

Hos NordicGolfers.com glæder man sig også over de begrænsede åbninger, der er sket til destinationer som Spanien (primært Mallorca og De Kanariske Øer), Portugal (Algarve og Lissabon) og til dels også Frankrig. Fælles for disse områder er de lave smittetal, solgaranti og gode og familievenlige golfresorts.

- I løbet af årets første måneder har vi fået henvendelser på golfture fra over 2000 personer til Spanien og Portugal på tilsammen 12.000 overnatninger. Et gennemsnitligt ophold er på seks overnatninger per person. Det er tre-fire gange så mange henvendelser som normalt, så det ser altså ud til, at danskernes lyst til at rejse syd på er voldsomt stigende, siger Jess Krelskov.


Historien er leveret af Frits Christensen, der er redaktør af GOLFavisen og GOLFmagasinet. Han har en fortid som mangeårig sportsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten, men har de seneste 10 år skrevet om golf i både JP, Golfavisen og Golfmagasinet – og er bl.a. forfatter til bogen fra 2010: ”Tiger Woods – Storhed og fald.”