Seneste nyt fra DGU

Private to-bolde kan gå en runde

Faciliteter og aktiviteter skal dog fortsat holde lukket i de danske golfklubber.

INFO FRA DGU:

Vi bør fortsat agere ud fra et forsigtighedsprincip i golfbranchen. Golfklubberne bør fortsat holde lukket. Men private runder to personer sammen kan finde sted under særlige begrænsninger.

Der er positive tegn på, at coronavirus ikke breder sig i Danmark på samme kritiske måde som i nogle andre lande. Intet tyder på, at hasteloven med yderligere muligheder for restriktioner vil blive taget i brug.

Dansk Golf Union har fra begyndelsen ageret ud fra et forsigtighedsprincip, hvor det størst mulige hensyn til samfundet og de mange ældre golfspillere i Danmark skulle tages. Det princip består.

Derfor anbefaler DGU, at foreningslivet ude i klubberne stadig skal være indstillet. Klubhuse og træningsfaciliteter bør fortsat være lukket, ligesom der ikke bør afvikles turneringer eller klubaktiviteter, herunder klub-i-klub arrangementer. Golfklubber kan individuelt tage stilling til, om de vil tillade privat spil under restriktioner eller fortsat vil holde banen helt lukket.

De sidste 14 dage har DGU haft en grundig og konstruktiv dialog med alle interessenter inden for dansk golf. Langt de fleste mennesker i Danmark har nu en større forståelse og respekt for, hvad hensigtsmæssig adfærd er under coronakrisen.

- Vi støtter op om en ekstremt forsigtig løsning, hvor vi tager et samfundsansvar og holder os langt på den sikre side af myndighedernes anvisninger. Grupper á to spillere med stor indbyrdes afstand, som følger vores anbefalinger, kan vi godt stå inde for, siger Lars Broch Christensen.

- Vi noterer os statsministerens besked om, hvor vigtigt det er, at vi står sammen ved at holde afstand. Det støtter vi 100 procent, og vi mener, det er fuldt forsvarligt at dyrke vores idræt i privat regi, når vi efterlever myndighedernes anvisninger, og den restriktive model, som vi anbefaler.

 Hvis en golfklub åbner sin bane for spil, anbefaler Dansk Golf Union en løsning, der til fulde lever op til myndighedernes krav.

Kilde: www.danskgolfunion.dk