Quinta do Lago Resort - Et paradis på jord

Quinta do Lago Resort er et paradis på Portugals Algarvekyst for sportsentusiaster med 3 golfbaner, sportscenter, hyggelige overnatningsmuligheder, lækre restauranter og masser af aktiviteter for hele familien

Da Quinta do Lago på Portugals Algarvekyst åbnede for et halvt århundrede siden tiltrak resortet royale og kendte skuespillere. I dag tiltrækkes et meget bredere klientel på grund af de mange faciliteter, herunder hele 3 golfbaner, og et fantastisk klima, der selv i vintermånederne kan være så godt som på en dansk sommerdag.

Den kendte kyststrækning Algarve i Portugal og ikke mindst Albufeira med de gyldne sandstrande og de lodrette klipper, der flere steder afgrænser strandene, har i mange år tiltrukket danske turister i sommermånederne. Men er du til fysiske aktiviteter, mere end blot solbadning og strandliv, er vinterhalvåret faktisk endnu bedre, da du kan være aktiv i solen, selv i eftermiddagstimerne, hvor solen ellers i sommermånederne er bagende varm, og du ofte er nødt til at søge ly i skyggen.

Royale og berømtheder

Det eksklusive golfresort Quinta do Lago Resort slog dørene op for præcis 50 år siden. Til at starte med tiltrak resortet royale og andre berømtheder, der søgte lidt privatliv. Målgruppen var også den gang golfere, men i dag har resortet også fået børnefamilier og gæster, der ønsker at være fysisk aktive eller nyde solens varmende stråler. Quinta do Lago promoverer sig som et luksuriøst golf-, fritids- og livsstilsresort – og i øvrigt som et af de førende i Europa. Og der er noget om snakken.

Campus er den seneste tilføjelse til Quinta do Lago. Her mødes professionelle sportsfolk med amatøreliten og ganske almindelige sportsentusiaster, der styrketræner, får tennislektioner, kører på mountainbike eller spiller padel. Andre svømmer i den opvarmende 25 meter lange pool, forbereder sig til triatlon eller går til genoptræning under kyndig vejledning.

Med til Campus hører også den afslappede restaurant, Dano’s Sports Bar & Restaurant, hvor væggene er udsmykket med gamle tennisketsjere, al slags bolde, indrammede svømmedragter og fotos af kendte sportsstjerner.

I de højloftede lokaler med caféborde og stole er der en skøn stemning. Gæsterne er en blanding af unge på date, folk, der kommer direkte fra tennisbanen, og modne gæster, der skal have et måltid mad i den billige ende sammenlignet med de andre restauranter på Quinta do Lago Resort. Blandt dem endda en Michelin-anbefalet restaurant, Casa Velha.

Quinta do Lago Resort opfattes af mange hovedsageligt som et golfresort, men golferne dominerer ikke resortet. Du lægger oftest mærke til dem i og omkring klubhuset for golfbanerne Quinta do Lago South og Quinta do Lago North. Førstnævnte genåbnede for mindre end et halvt år siden efter en renovering på ikke mindre end 7 millioner euro.

Lækkerheden skinner igennem

Eksklusiviteten kommer til udtryk så snart du, fra nord, kører ind på Quinta do Lagos hovedvej Avenida André Jordan, der skærer sig igennem det mere end 8 kvadratkilometer store område. Alt er pænt og velholdt. Du ser ikke én misligholdt bygning – tværtimod fremstår mange bygninger ofte som små paladser, palæer i klassisk italiensk eller provencalsk stil mikset med supermoderne skarptskårne kæmpevillaer med masser af glas.

Alle kan desuden bevæge sig ind i området, der ligger i naturreservatet Ria Formosa, uden at skulle angive sit ærinde til en vagt.

Paradis på jord

Vagterne er til gengæld til stede i de lukkede områder inden for resortet, som en country club eller en af klubberne, der består af privatejede villaer og lejligheder. Det hele adskilles – eller bindes sammen, om man vil – af de to golfbaner, der bugter sig ind og ud mellem utallige smukke huse omgivet af pinjetræer og flere dekorative søer, der samlet giver indtryk af det, mange også opfatter det som; et lille paradis på jord isoleret fra verdens konflikter og elendighed.

Den udtalte harmoni på Quinta do Lago Resort er kun til stede, fordi grundlæggeren, polsk-brasilianske André Jordan, udtænkte en plan for, hvordan resortet gradvist kunne udvides under stor hensyntagen til naturen og miljøet. I dag er kun 9% af resortet bebygget.

Quinta do Lago Resort kan ved første øjekast virke uoverskueligt, da der ikke er et decideret centrum at tage udgangspunkt i, men det hjælper gevaldigt, hvis du har styr på, hvor du befinder dig i forhold til Avenida André Jordan og de 6 nummererede rundkørsler, som du passerer på din vej fra nord mod Atlanterhavet.

Når du er kommet igennem den sjette, er du ikke langt fra parkeringspladsen, hvorfra du kan krydse lagunen via Europas længste træbro til først de skærmende klitter og dernæst til en bred, gylden sandstrand.

Til Quinta do Lago Resort hører det 4-stjernede boutiquehotel Magnolia Hotel, bygget i Palm Springs-stil som et motel fra 1950’erne eller 1960’erne. Ud over almindelige hotelværelser råder hotellet også over syv familievenlige hytter med lille køkken og en privat terrasse.

Få tilbud på din golfrejse til Quinta do Lago Resort