Lyngbygaard opgraderer

Lyngbygaards nye overdækkede range skal bringe træningsfaciliteter op på niveau med resten af klubben

Planerne har været der længe, og medlemmerne har efterspurgt det i et godt stykke tid. Og nu er Lyngbygaard Golf klar til at tilbyde både medlemmer og greenfeegæster golftræning og opvarmning i ly for regn og blæst. Det sker på mandag, når man officielt åbner dørene til nye overdækkede træningsfaciliteter.

- Det har været på tegnebrættet i lang tid, og tanken har været, at vi gerne ville opgradere vores faciliteter, så de læner sig op af resten af det, vi kan tilbyde. Vi vil gerne være et kvalitets-golfresort, som tilbyder et godt klubhus og en god bane - men også nogle gode træningsfaciliteter, siger Thomas Nørret, der er direktør i Lyngbygaard Golf.

Mange af Lyngbygaards medlemmer har længe haft et ønske om at kunne stå i læ på en overdækket driving range, og når den danske sommer anno 2018 går på hæld, får de muligheden for at koncentrere sig mere om at ramme bolden rigtigt end om at have det rigtige tøj på.   

- Med det danske vejr - i hvert fald som det plejer at være - er det nærliggende med overdækkede rangefaciliteter, og samtidig vil vi også gerne kunne tilbyde nogle ordentlige forhold til vores træner. Beslutningen blev taget for et års tid siden, og nu er vi så ved at være til vejs ende med processen, siger Thomas Nørret.  

Projektet er finansieret af Lyngbygaard Golfs ejer med et tilskud fra klubben, men på sigt er tanken, at træningsanlægget skal finansieres af nogle sponsorer, som får plads på selve bygningen. Den arkitekttegnede rangebygning er 34 meter bred med otte udslagssteder og et separat akademi med to udslagssteder forbeholdt klubbens pro og hans elever.

- Som udgangspunkt er akademiet indtil videre bare et navn, men en del af bygningen er lavet med et aflukket areal til træneren, så på et tidspunkt vil vi gerne kunne promovere vores træner til at yde en undervisnings-service til så mange mennesker som muligt, så på den måde er det tænkt som et akademi, siger Thomas Nørret.  

Det nye træningsanlæg indvies officielt på mandag kl. 17, hvor Made in Denmark-aktuelle Søren Kjeldsen åbner rangen sammen med klubbens unge stortalent Noah Phan, som skal hyldes for sin sejr i US Kids Golf Teen World Championship. Efter en clinic med Søren Kjeldsen fortsætter arrangementet i Restaurant No. 19, hvor Søren Kjeldsen og Arne Nielsson fortæller om deres langvarige samarbejde, ligesom den danske veteran løfter sløret for forventningerne til Made in Denmark, der indledes senere samme uge.

- Vi ligger ikke mere end 15-20 minutter fra Silkeborg, så vi vil naturligvis gerne udnytte den ekstra opmærksomhed, som Made in Denmark kommer til give, og måske trække nogle folk til Lyngbygaard for at spille, mens der er golf i Silkeborg, siger Thomas Nørret, der som en sidebemærkning formåede at kvalificere sig til Made in Denmark og derfor selv skal spille med, når det går løs med europatour-golf hos naboerne i Silkeborg.

Kilde: Henrik Søe, Golf.dk