Luksusresort i Portugal med 3 golfbaner

Quinta do Lago Resort på Algarvekysten er et fantastisk luksusresort med hele 3 golfbaner, der fortjener opmærksomhed

Quinta do Lago Resort er der ingen stress og i lavsæsonen kan du til og med overnatte til rimelige priser, mens prisen for greenfee som mange andre steder i Sydeuropa løber op.

I vintermånederne er Algarvekysten i det sydlige Portugal mændenes legeplads. I golfmekkaet Vilamoura, hvor du altid har en håndfuld golfbaner indenfor 10 minutters kørsel, uanset hvor du bor, ankommer busser med jævne mellemrum til hotellerne, og ud vælter glad turister med deres kufferter og golfbags.

På golfhotellerne er mændene i overtal, ca. 40 mænd pr. kvinde. Billedet gentager sig i marinaen, hvor grupper af mænd om aftenen driver rundt mellem restauranter og pubber. Heldigvis er der som regel plads til selv de store grupper, da andre mere solhungrende turistgrupper, først kommer senere på året, når det bliver varmere.

Golfernes betydning for turistindustrien på Algarvekysten kan næsten ikke overvurderes, og især vækker det begejstring lokalt, at de oftest ankommer i lav- og skuldersæsonen. Præcis det, alle turistområder verden over går og drømmer om.

Selvom januar og februar er vintermåneder, er der ofte fuld sol og 16-20 grader, mens regnen kun sjældent indfinder sig. Så kan man som golfer godt leve med at rejse i lavsæsonen.

Endnu en fordel: Frem til 1. februar har mange golfbaner reduceret greenfee, og overnatningen er langt billigere end senere på sæsonen.

Vælg mellem 40 golfbaner

Hele Algarvekysten er sandt golfparadis, der flere gange er kåret til verdens bedste golfdestination. Omkring 40 golfbaner er jævnt fordelt over den ca. 150 kilometer lange kyststrækning fra vest til grænsen mod Spanien i øst – flest finder du dog mellem Faro og Albufeira.

Ankommer du med fly til Faro, er der ikke mere end et kvarters kørsel til nærmeste golfbane, Laranjal, der er en af de tre golfbaner, der hører til Quinta do Lago Resort. Blandt de danske golfere er det måske ikke så kendt – eller i hvert fald ikke særligt benyttet – måske fordi mange forventer at prisen er langt højere grundet etiketten luksusresort. Men i vintermånederne er det muligt at få et dobbeltværelse på boutiquehotellet Magnolia Hotel med morgenmad til en overkommelig pris.

Er I en gruppe af golfere, der rejser sammen, er det muligt at leje en lejlighed eller villa til 6-8 personer. Her får du 5-stjernet luksus med adgang til egen pool eller jacuzzi samt faciliteterne i klubhuset, hvor den ene af restauranterne endda kan levere middagen, hvis I ikke har lyst til at kokkerere i det ellers lækre køkken.

De 3 golfbaner på Quinta do Lago Resort

Quinta do Lago South er en af Algarves ældste golfbaner (åbnede i 1974) og har netop gennemgået en renovering for mere end 7 millioner euro (ca. 53 millioner kroner). Golfbanen har lagt græs til Portuguese Open ikke færre end 8 gange - senest i 2001. For danske golfere er golfbanen en oplevelse af de sjældne. Golfbanen er på alle parametre i topklasse, og du spiller golf i et let kuperet terræn omgivet af pinjetræer og smukke villaer og palæer.

Quinta do Lago North, der åbnede i 1988, fik i 2014 et stort løft og er en lidt kortere golfbane end tvillingebanen, men dog mere teknisk udfordrende. Indspil til greens kræver stor præcision – ellers er der stor sandsynlighed for, at bolden triller 15-20 meter ned ad de skråninger, der omgiver greens. Formår du at lande bolden på det kortklippede område, skal der dog stadig arbejdes de ondulerede greens. På alle tre golfbaner tilstræbes en hastighed på greens på 10,5 – 11.

Den sidste af de tre golfbaner, Quinta do Lago Laranjal, ligger lidt uden for selve golfresortet og åbnede i 2009. Golfbanen er mere åben end de to andre og har et mere moderne layout med bølgende fairways, hvorfra vand hurtigt kan ledes bort, store bunkers og greens med runoff-områder.

Laranjal oversættes til appelsinlund, og det var præcis sådan én, golfbanen blev anlagt i. Du spiller golf omgivet af både pinje- og masser af appelsintræer, og det er tilladt at plukke de søde frugter.

Trods golfbanens unge alder blev baneforløbet for nyligt omlagt, så du nu slutter af med et spektakulært par 5 hul, hvor meget kan gå galt, men hvor risikovillighed også kan blive belønnet. Par 3 hullerne er lange, og det ene kategoriseres som Laranjals næstsværeste, og layoutet er virkelig spændende. Man kan sagtens argumentere for at Laranjal er den bedste af de 3 golfbaner, hvis man alene ser på layoutet, men indregner man omgivelserne og helhedsoplevelsen er South nok golfresortets bedste golfbane.

Alle 3 golfbaner byder dog på store oplevelser og har hver sin tilhængerskare.

Læs mere om Quinta do Lago Resort