Kanarieøerne - Golf, salte bølger og vandrestier

Golfbaner i verdensklasse, eventyrlig smuk natur, lækre badestrande og 365 dage om året med sol og sommertemperaturer: De Kanariske Øer har alt hvad golfspillerens hjerte begærer

De Kanariske Øer tiltrækker mange golfspillere som du og jeg, men også elitespillere finder vej hertil, idet øerne tilbyder de bedste træningsmuligheder i Europa. Det milde klima kombineret med flotte og udfordrende golfbaner har gjort De Kanariske Øer til et trækplaster for golfspillere af enhver kaliber.

Flere og flere danskere vælger De Kanariske Øer som mål for deres golfrejse hen over vinteren eller forår. De fleste er derfor bekendte med, at der er flotte golfbaner på De Kanariske Øer, men hvad de færreste ved er, at mange af dem er designet af de verdenskendte golfspillere Severiano Ballesteros og José Maria Olazábal eller af de internationale anerkendte golfarkitekter Juan Catarineu, Blake Stirling og Marco Martín.

Skulle du have behov for et break fra golfen, har øerne utallige attraktioner at tilbyde. Det milde klima, de mange solskinstimer, de vidtstrakte strande, den rige kulturarv og den henrivende og smukke natur samt de mange flotte golfbaner har medført, at De Kanariske Øer med rette har fået tilnavnet ”Europas Hawaii”

Er du til afslapning efter din golfrunde, så kan du benytte dig af de mange strande på øerne. I og omkring Maspalomas på Gran Canaria finder du langstrakte strande med bølgende klitter og blåt hav så langt øjet rækker. Kombineret med muligheden for lange gåture langs vandet er Maspalomas perfekt for at bade, dase og sole sig.

På Fuerteventura finder du 150 km med hvide strande og smaragdgrønt vand. Øen er kendt for at have stabile vindforhold, som skaber de perfekte forhold til vandsport. Alle former for surfing er derfor populært på øen, og begyndere som professionelle strømmer til øen for at ride på bølgen.

Har spillet på golfbanen ikke tappet dig for al energi, kan du prøve kræfter med vulkanvandring på Teide, der er den 3. højeste vulkan i verden. Teide Nationalpark ligger midt på Tenerife og er den mest besøgte nationalpark i Europa. Her kan du vandre op af vulkanens skråninger, eller vælge den lette løsning og tage kabelbanen op til de svimlende 3.555 højdemeter nær vulkanens top.

Nationalparken Garajonay på La Gomera byder også på rig mulighed for vandring, I nationalparken er der et samlet netværk af stier på ca. 600 km, der bugter sig i dybe kløfter og op ad stejle klippeskråninger midt i den urgamle og frodige vegetation. Med lidt fantasi ledes dine tanker hurtigt hen til Jurassic Park.

El Hierro, den mindste af De Kanariske Øer, er en sand perle, især hvis du er vild med at dykke eller snorkle. Havet omkring øen er fyldt med fisk og havdyr i alverdens farver og størrelser, som står i skærende kontrast til de mørke vulkanske klipper.  

Hvalsafari er også en mulighed fra denne og de øvrige øer.

Går du op i kunst, kan du følge i sporene på César Manrique, kendt spansk kunstner, arkitekt og miljøaktivist, der blev født på Lanzarote i 1912. Hans kunst har sat sit tydelige præg på øen, og kendetegnes ved, at han arbejdede sammen med naturen og for at bevare det særlige kanariske miljø.

Endelig har du på himlen over La Palma en enestående mulighed for at kigge på stjerner. Området betegnes som et af de bedste i verden til at nærstudere himlen, og her, i 2396 meters højde, ligger også det verdensberømte observatorium Roque de los Mucharos. Udover den storslåede mulighed for at observere stjerner og meteorer, byder observatoriet også på en betagende udsigt over et kæmpe vulkankrater, der er 1500 meter dybt.

Nordicgolfers.com tilbyder naturligvis rejser til De Kanariske Øer, og vi hjælper gerne med at planlægge og booke din perfekte golfrejse til én eller flere af øerne. Som det fremgår af artiklen, er mulighederne mange, og vi hjælper derfor med at tilrettelægge golfrejsen, så den matcher dine individuelle behov og forventninger, herunder bookning af det helt rigtige hotel, golfbaner og billeje.

Få 3 tilbud på din golfrejse til de kanariske øer


Artiklen er skrevet af Fredrik Richter, ansvarlig udgiver og chefredaktør på Golfbladet.se; Sveriges største golfmagasin.