Golfanbefalinger af Jess Krelskov - BUREAUCHEFENS GOLFFERIE

Siden 2000 har Sverige været en af mine fortrukne golfdestinationer. Det kæmpe store udvalg af golfbaner, resorts, golfhoteller, golfoplevelser og byliv har altid tiltalt mig.

Tit og ofte er turen gået til mit favoritgolfanlæg Barsebäck Resort i Skåne, men mange andre gange har vi også valgt at spille baner, som vi ikke kendte i forvejen.

Et af de golfanlæg, som vi forelskede os i for mere end 15 år siden, var Skyrup Golf & Hotel i det nordlige Skåne. Dengang var der ikke mange som kendte til Skyrup Golf & Hotel og deres skønne parkbane, men sammen har vi sendt tusindvis af danskere afsted til deres anlæg, hvor man bor på et hotel med aner fra 1400-tallet og med 50 meter til 1 tee.

Få 3 tilbud på din golftur - Kvit og frit

Jeg tror at mange danskere elsker at tage til et andet land for at spille golf. Her er Sverige en oplagt kandidat og med de mange og nemme muligheder for at komme til Sverige, og så er der ikke meget, der holder os tilbage.

I år 2000 da Øresundsbroen kom, gav det et boost af danskere til Sverige, og i dag kan man med For Sea Ferries (Tidligere Scandlines) sejle fra Helsingør til Helsingborg for under 100 kroner. Uanset hvilken overfart man vælger, så ligger der minimum 20 golfbaner inden for 1 times kørsel fra din ankomst til Sverige.

Den svenske venlighed, charme og det smilende humør, man mødes af, når man tjekker ind på et hotel eller står i en golfreception, er bestemt kommet ind under min hud. Tidligere havde jeg lidt udfordringer med det svenske sprog, men med årene er jeg kommet godt efter de små sjove forskelligheder som findes i vores sprog.

Superbaner og byliv

I løbet af de sidste år er der også kommet en del superbaner til som alle er anlagt efter de bedste og nyeste standarder. Eksempelvis Bro Hof Slott GC i Stockholm, SAND GC i Jönköping, Hills Golf & Sports Club (vært for Scandinavian Invitation 2019) i Gøteborg, PGA of Sweden ved Malmø og Vasatorps TC ved Helsingborg. Her har jeg fået så mange tæsk gennem tiden, at jeg har revanche til gode resten af livet.

Mange gange har det svenske byliv også trukket godt i mig. En tur på en hyggelig restaurant eller bar i en svensk storby har altid tiltalt mig, også selv om runden på dagen har været tung at komme igennem. Jeg er sikker på, at Malmø vil været et sikkert hit med de mange restauranter og gode stemning på f.eks. Lilla Torg i centrum af byen.

For en del år siden så jeg en håndfuld svenske golfbaner gå konkurs. Enten fordi de lå forkert, så de ikke fik nok medlemmer og gæster, eller simpelthen fordi deres produkt ikke var godt nok. I dag ser jeg, at flere og flere golfbaner tilbyder andre faciliteter som spa, hytter eller hotel direkte på banen. Mange golfbaner er også velbesøgt ved frokosttid hvor man for 80 – 90 SEK kan få sig en aldeles udmærket frokost. Noget som jeg håber de danske klubber kan tage til sig. Det vil være skønt med ekstra liv på golfbanen og indtægt til de danske klubber.

En stor del af min kærlighed til Sverige stammer nok fra ankomsten til en svensk skov- eller parkbane. Efter en køretur på et par timer, så bliver man ofte, og uanset årstiden, præsenteret for en farvepalet i alle nuancer fra både skoven og golfbanen. De lange skygger fra træerne sidst på eftermiddagen gør, at det også mange gange er værd at få en sen teetime til reduceret greenfee.

Svenske herregårde og slotte

Sverige er rig på smukke værdshuse og herregårde fra 1400-1600-tallet. Er du på jagt efter mangfoldige golfoplevelser, så vil jeg klart anbefale at teste et sådan ophold. Typisk arbejder et hotel sammen med 5-10 golfbaner i nærheden og tilbyder gourmetgolfpakker til en rigtig god pris. Hotellet fungerer så som din base, og du kan snildt for 2-3000 kroner få en rigtig god golfpakke over to-tre dages varighed.

Ofte har vi også taget en tur til den svenske skærgård lidt nord for Gøteborg. Her får du spændende golfbaner med klippeformationer og en natur som er utrolig betagende.

Et andet område som jeg varmt kan anbefale, er Halmstad. Det er ikke uden grund at Halmstad kalder sig Sveriges golf hovedstad. Her er der hele otte unikke golfanlæg, og med stor variation på alle golfbaner er der rigeligt med udfordringer. Området er også kendt for sine spa- og helsefaciliteter - og for de skønne strande og klitter.

Få 3 tilbud på din golftur - Kvit og frit

Siden 2006, hvor vi gik i luften med GolfSverige.dk, har vi opbygget et stort udvalg af tæt på 200 svenske golfbaner og hoteller. Mange af vores partnere ejer selv deres golfbane eller deres hotel, og vi har opbygget et godt venskab og en stærk relation gennem årene. Arbejde og fornøjelse smelter sammen, og de mange kilometer i bil føles ikke så lange, når man skal besøge en kunde, hvor man har en stærk relation, og hvor vi hjælper hinanden på vores fælles rejse.

I dag hjælper vi også danske klubber med svenske gæster via NordicGolfers.com, og det er en fornøjelse at se, hvordan klubberne kan samarbejde på tværs af landegrænser via vores koncept.

Jeg elsker at arbejde indenfor golfbranchen, og det er en fornøjelse at hjælpe golfspillere med deres næste golftur. Det er næsten lige så skønt, som når man selv skal på golftur.

Jess Krelskov - Om og anbefalinger

Navn: JESS KRELSKOV
GolfSverige.dk, NordicGolfers.com

Alder: 46 år. Hcp: 4,1
Stilling: Stifter og partner af GolfSverige. dk samt NordicGolfers.com

Golfklub: Tegelberga GK i Sverige og Golf Torrequebrada i Spanien

Privat: Har finsk samlever, og sammen har de sønnen Vincent som også spiller golf.

3 spændende resorts
Barsebäck Resort, Skyrup Golf & Hotel og Araslöv Golf & Resort

3 spændende hoteller
Best Western Hotel Royal Malmø, Hotel Tylösand Halmstad og Lejondals Slott i Stockholm

3 spændende baner
Isaberg GK, Bokskogens GK samt Bosjökloster GK

Denne artikel har tidligere været bragt i GOLFmagasinet