En god idé blev en levevej

Christian Mathiassen og Jess Krelskov syntes, at det var besværligt at sammensætte en golfrejse med egen transport

De fandt en løsning, som mange tusinde golfspillere hvert år benytter sig af. Og nu satser de på at blive en stor spiller på markedet for golfrejser over hele verden.

Selv en "banal" golfrejse til Tyskland eller Sverige i egen bil kan ende med at være en tidsrøver for dem, der selv vil planlægge turen: Diverse golfklubber skal kontaktes eller tjekkes på nettet, starttider skal bestilles, og man skal skaffe overnatninger, der passer ind i turens forløb.

Det kendte de to ivrige golfspillere Jess Krelskov og Christian Mathiassen alt til, når de tog på hyppige golfture til Sverige. Kunne det ikke gøres smartere?

Jo, det kunne det. I 2006 stiftede de GolfSverige.dk, som tilbød - og stadig tilbyder - kunderne, at de på hjemmesiden kan gå ind og specificere, hvilken golfferie de ønsker sig. Så indhenter GolfSverige - og nu også GolfTyskland - tre uforpligtende tilbud fra golfklubber, golfresorter og hoteller. Prisen er den samme, som man kan opnå ved at tage direkte kontakt til de forskellige aktører, men arbejdet med at indsamle informationerne er altså overladt til bureauet.

- Nogle gange kan vi endda tilbyde en bedre pris, fordi golfklubber eller resorterne tilbyder noget ekstra eller en rabat, som man ikke kan få ved direkte henvendelse, fortæller Christian Mathiassen.

Konceptet var en succes fra dag ét, og de seneste fire-fem år har det tyske marked været lige så stor som det svenske. Det nyeste er, at moderselskabet NordicGolfers.com er blevet et regulært golfrejsebureau, som også arrangerer ture med fly til både europæiske og oversøiske rejsemål.

- Vi ser muligheder for, at vi kan komme ind og blive en af de store spillere på golfrejsemarkedet, siger Christian Mathiassen.

NordicGolfers opererer også i Norge og Sverige, således at golfspillere i de to lande kan få tilbud på pakketure til Danmark, ligesom de også kan bestille golfrejser med fly. Bureauet har to ansatte i Danmark og seks i Spanien, hvor Jess Krelskov har boet i en årrække.

De to grundlæggeres indsats for at skaffe turister til først Sverige og siden også Tyskland er blevet bemærket af de respektive landes turistorganisationer. For nogle år siden blev GolfSverige.dk officiel partner med Visit Sweden, og sidste år skete et samme med Tysk Turistinformation.

Som led i markedsføringen af Tyskland som golfdestination afviklede Golf Tyskland sidste år otte turneringer i Danmark under navnet GolfTyskland.dk Trophy. Vinderparret i hver turnering gik videre til finalen på Seeschlösschen Golfanlage i Timmendorfer Strand med ophold betalt. Turneringen blev på alle måder en stor succes og gentages i år med finale samme sted. Christian Mathiassen og Jess Krelskov har allerede planer om at lave andre turneringer efter samme koncept med finale på Costa del Sol i Spanien.

Danske golfspillere er hyppige gæster i Nordtyskland, men både Christian Mathiassen og Bo Schou Lauridsen, tysk turistchef i Danmark, håber, at nogle af disse spillere har lyst til at bevæge sig længere sydpå. Det er hér, der er potentiale for udvidelse, er de enige om.

Netop Seeschlösschen Golfanlage er et af de tre mest populære golfresorter i Tyskland blandt Golf Tysklands kunder. De to andre er Gut Apeldör og Schloss Lüdersburg.

Kilde: Søren Thorup, Jysk Fynske Medier

FAKTABOKS:

Prisgaranti
NordicGolfers.com med søsterselskabene GolfSverige.dk og GolfTyskland.dk har prisgaranti. Hvis man kan finde en golfrejse billigere end den, man har fået tilbudt, og den indeholder det samme, lover firmaet at matche prisen.

Grundlæggerne Jess Krelskov og Christian Mathiassen er habile golfspillere. Deres handicap har i mange år ligget omkring 4,5.

Hovedparten af de ansatte har arbejdsplads i Spanien.

Få 3 tilbud på din golfrejse