Bjärehalvøen tilbyder golf på hele 7 golfbaner

Den smukke halvø mellem Helsingborg og Halmstad er kendt for sin blanding af bølgende landskaber og golde områder, hvor kartoffelmarkerne blomstrer. Og midt i den smukke skånske natur finder vi også 7 golfbaner

Indtil midten af 1800-tallet var Bjärehalvön et meget stille landbrugsområde, men så begyndte der at komme badegæster og udviklingen tog fat. Selveste Ludvig Nobel, bror til dynamitkongen Alfred, så muligheder i området og begyndte at investere i den blomstrende turismeindustri i begyndelsen af 1900-tallet.

Da 4 engelske badeturister en dag spurgte efter nærmeste golfbane og blev henvist til Falsterbo syd for Malmø, indså Ludvig Nobel at området måtte have en golfbane. Og i 1930 kunne Båstad Golfklubb med pomp og pragt indvies, som Sveriges kun anden 18 hullers golfbane.

Mange danskere kender Hallandåsen og Vallåsen, der indbyder til skiløb og vandreture, samt Hotel Skansen i selve Båstad og er derfor også bekendt med hovedvej 115 til ind til byen. På vejen til Båstad passerer du den første af områdets golfbaner, som er Äppelgårdens Golfklub. Som navnet antyder befinder golfbanen sig midt i en æbleplantage.

Førnævnte Båstad Golfklubb ligger få kilometer udenfor byen. Her er der tale om en charmerende, engelsk inspireret parkbane med mange bunkers, eleverede greens og få vandharzarder.
Banen har flere spændende huller, og på banens signaturhul 12. – et par 5-hul – anbefaler baneguiden, at du i dit indspil sigter på den smukke Boarps træmølle, ”idet den vogter direkte bag den let eleveret green, som er beskyttet af bunkers”.

I 1990 fik Båstad Golfklubb anlagt yderligere en 18 hullers bane, der er meget anderledes i sit design og layout. Her er der tale om en kombineret park- og hedebane, hvor der på mange huller har et formidabelt udsyn til Laholmsbugten. Hullerne er karakteriseret af hårde fairways, der slanger sig gennem landskabet og hurtige, ondulerede greens. Den taktisk kloge golfspiller kommer til sin ret, idet mange huller er beskyttet af bunkers og vandharzarder. Hertil kommer, at flagplaceringerne på de eleverede greens kan bidrage til en særdeles spændende og udfordrende runde.

Bevæger du dig længere mod vest, kommer du til Torekovs Golfklub og deres bedårende linksbane, som er en af de smukkeste baner i hele Sverige. Banen har en storslået beliggenhed lige ud til Kattegat og et suverænt layout, der konstant er udsat for påvirkning fra naturens side. Golfbanen ligger på en stenet og veldrænet grund, så husk, at du skal spille banen tilsvarende de skotske og irske linksbaner, nemlig lade bolden rulle på green og ikke angribe med høje indspil.

Golfbanen er ikke specielt lang, men der er flere vanskelige par 4-huller og vidunderlige par 3-huller. Bider vinden fra sig, mærkes det også på banen. Det gælder ikke mindst på et af banens allerbedste huller, det 7., et lækkert kort hul, hvor du får vinden i ansigtet 9 ud af 10 dage og ovenikøbet får den smukke udsigt til Hallands Väderö med i greenfeen.

Torekovs Golfklubbs linksbane er ikke overraskende meget populær, og der er et stort pres på banen om sommeren, så gør dig selv den tjeneste at booke banen i god tid, før du sætter kursen mod Bjärehalvön

Den sydligste af golfbanerne på Bjärehalvön er Åkagårdens Golfklubb. Golfbanen smelter nærmest sammen med naturen, og der er betydelige højdeforskelle på banen. Flere steder er der udsigt over Skälderviken og de skånske landbrugsmarker. Grundet golfbanens placering har vinden ofte en afgørende indflydelse på dit spil.

Centralt på Bjärehalvön finder du Bjäre Golfklubb. Golfbanen ligger højt placeret midt på halvøen, hvor himmel og jord mødes. 149 meter over havets overflade smukt indrammet af naturen, finder du en velholdt og let tilgængelig golfbane. Som på Åkagårdens Golfklubb har du udsigt til Skälderviken på ni af hullerne + Susedalen på de øvrige ni. En bane, du bliver i godt humør af for som de selv siger i klubben: ”Velkommen til Bjäre Golfklubb – en oplevelse i pagt med naturen”.

Alt i alt finder du som nævnt 7 golfbaner og klubber på Bjärehalvön: Båstad (2 baner), Bjäre, Sönnertorp, Torekov, Åkagården og Äpelgården.

Nordicgolfers.com tilbyder naturligvis golfrejser til denne smukke del af Sverige, der tilpasses dine individuelle behov. Selv med hele 7 golfbaner indenfor 1 times kørsel, skal du ikke snyde dig og dit følge for de mange andre dejlige oplevelser, der venter på Bjärehalvön.

Båstad, der er verdenskendt for sin årlige tennisturnering midt i byen og med centercourt placeret lige op af Hotel Skansen, er en hyggelig by fyldt med liv og shoppingmuligheder. Gastronomisk byder Båstad også på mange velsmagende muligheder og en aftentur på strandpromenaden, der på en dejlig svensk sommeraften kan lede tankerne hen på den franske riviera, er en perfekt afslutning på en herlig golfdag.

Er du til lidt mere ro og natur anbefales Torekov, der er en perle lige ud til Kattegat. Her kan du passende tjekke ind på det lille og charmerende Torekov Hotell, der byder på alt, hvad hjertet begærer. Her kan du tage en dukkert i den udendørs pool, nyde restaurantens kulinariske retter, og lade kroppen restituere i spa-afdelingen. Torekov by skal naturligvis også opleves, en by for sanserne. De smukke huse og den charmerende havn bidrager til mange visuelle højdepunkter og tilsat duften af hav og landlig idyl oplever du, at skuldrene sænkes og kroppen slapper af. Har du mere energi efter en lang dag på golfbanen, kan du iføre dig vandreskoene og begive dig ud på en af områdets mange og smukke vandreruter.

Bjärehalvön tilbyder med andre ord den ultimative golfrejse: Alsidige og udfordrende golfbaner, luksuriøse overnatningsmuligheder, gastronomiske smagsoplevelser af højeste klasse og alt hvad kroppen ellers begærer af sanselige oplevelse, alt sammen i den smukke skånske natur. Lad Nordicgolfers.com hjælpe dig med at sammensætte den perfekte golfrejse til Bjärehalvön.

få 3 tilbud på din golftur til bjärehalvøen


Artiklen er skrevet af Fredrik Richter, ansvarlig udgiver og chefredaktør på Golfbladet.se; Sveriges største golfmagasin.